УЄФА раптово зупинила провадження проти засновників Суперліги
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА раптово зупинила провадження проти засновників Суперліги

УЄФА раптово зупинила провадження проти засновників Суперліги
Джерело:  online.ua

Керівництво УЄФА ухвалило рішення щодо призупинення дисциплінарних проваджень, які вели останнього часу проти клубів-засновників Суперліги - “Реала”, “Барселони” та “Ювентуса”.

Джерело: сайт УЄФА

Згідно з уточненими даними, рішення ухвалили через судовий позов, який подали представники конкурентного турніру. Нещодавно асоціація отримала формальне повідомлення від судових органів у Швейцарії.

“Таке повідомлення стосується судового позову від 20 квітня 2021 року поданого юридичною особою European Super League Company SL в Мадридський комерційний суд №17 ("Судовий наказ"). Рішення незалежної Апеляційної інстанції УЄФА було прийнято безвідносно правомірності Судового наказу в Швейцарії. Згадані три клуби намагалися захистити себе від можливих дисциплінарних санкцій, що відносяться до проекту так званої Суперліги”, - наголосили представники організації.

В УЄФА уточнили, що розуміє, з якої саме причини необхідно поставити справи на паузу. Водночас вона впевнена у власній позиції та буде обороняти її до самого кінця всіма доступними засобами.

“Європейський суд з прав людини, суди ЄС і Федеральний суд Швейцарії неодноразово випускали постанови, що дисциплінарні / арбітражні правила виправдані законними інтересами, пов'язаними зі специфікою спорту. Таким чином, УЄФА діяв у відповідності не тільки зі своїми статутом та регламентом, а й відповідно до законодавства ЄС, Європейською конвенцією з прав людини та законодавством Швейцарії, почавши незалежне розслідування поведінки клубів, пов'язаних з проектом так званої Суперліги”, - додали в УЄФА.

Організація резюмувала, що робитиме всі необхідні кроки відповідно національному законодавству та нормам Євросоюзу, аби Апеляційна інстанція УЄФА мала змогу відновити дисциплінарне розслідування якомога оперативніше.

Суперліга та УЄФА

Засновниками “бунтівної” ліги стали англійські “Манчестер Юнайтед”, “Манчестер Сіті”, “Тоттенхем”, “Ліверпуль”, “Челсі”, “Арсенал”, іспанські “Барселона”, “Атлетіко”, “Реал”, а також італійські “Мілан”, Інтер”, “Ювентус”.

Утім, ситуація розвивалася позитивно для нового турніру зовсім недовго. Пізніше на рівні УЄФА попередили про те, що всі футболісти, які беруть участь у матчах нової ліги, не зможуть виступати за національні збірні на Євро чи навіть Чемпіонатах світу.

Через це формат залишила низка англійських клубів-засновників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?