Президента Бразилії госпіталізували через 10-денну безперервну гикавку
Категорія
Світ
Дата публікації

Президента Бразилії госпіталізували через 10-денну безперервну гикавку

Президента Бразилії госпіталізували через 10-денну безперервну гикавку
Джерело:  online.ua

Бразильський президент Жаїр Болсонару потрапив у лікарню після того, як упродовж 10 днів він мав безперервну гикавку, яку вже помітили під час його публічних виступів.

Джерело: Associated Press

За оприлюдненими даними, напередодні вранці Болсонару доставили у шпиталь збройних сил у столиці країни. Там лікарі дослідили його гикавку, а сам політик почувався в цілому добре.

Пізніше в президентській адміністрації підтвердили, що за рішенням хірурга його перевели в Сан-Паулу заради додаткової перевірки. Той самий фахівець лікував Болсонару після поранення ножем, яке той отримав під час президентської кампанії 2018 року.

Ввечері у середу, 14 липня, лікарня “Нова Стар” виступила з заявою, в якій говорилося про “консервативне клінічне лікування”, яке надали президенту - це означає відсутність операції (принаймні найближчим часом).

Пресслужба Болсонару тим часом оприлюднила його світлину з лікарняного ліжка в Twitter та супроводила написом про те, що той скоро повернеться. Водночас на фото зліва можна побачити священнослужителя в чорній мантії, який притримує політика рукою за плече.

Згадане ножове поранення спричинило пошкодження кишківника та серйозну внутрішню кровотечу. З того часу президент зазнав декілька операцій, які не були прямо пов’язані з нападом.

Ознаки гикавки публіка могла помітити в Болсонару ще кілька днів тому. Він виступив 7 липня на Radio Guaiba та під час інтерв’ю вибачився за свій темп розмови.

“Я перепрошую у всіх, хто мене слухає, оскільки я вже 5 днів гикаю… У мене гикавка 24 години на добу”, - пояснив президент.

Він додав, що вважає це наслідками вживання ліків після стоматологічної операції.

Наступного дня Болсонару знову вибачився перед аудиторією за гикавку під час щотижневого брифінгу, який транслювали через Facebook Live.

Наразі немає жодних даних про подальші плани лікарів стосовно хірургічних операцій для Болсонару заради системного та ґрунтовного вирішення його проблем зі здоров’ям, ознаками яких стала гикавка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?