Прибуток від світового туру Тейлор Свіфт сягнув 1 млрд дол
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Прибуток від світового туру Тейлор Свіфт сягнув 1 млрд дол

Guinness World Records
Тейлор Свіфт

Тур співачки Тейлор Свіфт розпочався у березні 2023 року і має завершитися у грудні 2024 року після 151 концерту по всьому світу. На сьогодні Eras Tour заробив 1,04 млрд дол,

Тейлор Свіфт побила рекорд прибутковості світового туру

Світовий тур співачки Тейлор Свіфт Eras Tour став найкасовішим в історії, дохід від нього вперше у світі перевищив 1 млрд дол.

Про це 12 грудня повідомили на сайті рекордів Гіннеса.

Тур розпочався у березні 2023 року і має завершитися у грудні 2024 року після 151 концерту по всьому світу, на сьогодні заробив 1,04 млрд дол, згідно з даними Pollstar.

Кожне шоу Свіфт триває понад 3,5 години та складається з 44 пісень, розділених на 10 актів. Один концерт збирає приблизно 72 тис відвідувачів, а середня вартість квитків становить близько 238 дол. Отже, тур приносить понад 17 млн дол за концерт.

За даними Pollstar, на сьогодні було продано 4,3 млн квитків, і тому тур може заробити понад 2 млрд дол, якщо відбудуться всі заплановані концерти.

Eras Tour побив рекорд п'ятирічного прощального туру Елтона Джона, який завершився на початку 2023 року і приніс 939 млн дол за 328 концертів.

Свіфт також заробила більше, ніж тури Бейонсе та Брюса Спрінгстіна разом узяті.

Що відомо про Тейлор Свіфт

Тейлор Свіфт – одна з найпопулярніших американських попзірок 2000-х. Вона володарка 225 професійних нагород, серед яких 11 нагород "Ґреммі".

Свіфт стала першою з нині живих виконавців, чиї чотири альбоми одночасно опинилися в десятці найпопулярніших альбомів чарту. Востаннє таке траплялося 2 квітня 1966 року, коли американський джазовий трубач українського походження Герб Алперт також мав чотири альбоми в рейтингу.

Свіфт – єдина співачка, чиї альбоми п'ять років поспіль опинялися на першому місці чарту.

Також у червні 2023 року вона мала найбільшу кількість одночасних альбомів в чарті Billboard 200, коли 10 її платівок потрапили в чарт одночасно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?