Пригожин намагається підірвати довіру до державних ПВК РФ — аналітики
Категорія
Світ
Дата публікації

Пригожин намагається підірвати довіру до державних ПВК РФ — аналітики

Пригожин намагається підірвати довіру до державних ПВК РФ — аналітики
Джерело:  online.ua

Аналітики з ISW зазначають, що власник ПВК Вагнер Євген Пригожин розпочав інформаційну операцію з підриву довіри до російських державних приватних військових компаній через конкуренцію з його ПВК.

Джерело: ISW

У РФ створили нові приватні військові компанії

Нещодавно Пригожин заявив, що відвідав позиції підрозділів «Поток» і «Олександра Невського», які Пригожин охарактеризував як «мікро-ПВК».

Він різко розкритикував поганий стан цих підрозділів 24 квітня.

Повідомляється, що батальйон «Поток» є одним із трьох добровольчих загонів російської державної енергетичної компанії «Газпром» і є аналогом російського державного бойового резерву (БАРС).

Батальйон «Поток», як повідомляється, підпорядковується ПВК «Редут» Міноборони Росії.

Аналітики зазначають, що Пригожин заявив, що ці підрозділи мають прикривати фланги Вагнера, і запитав, як ці підрозділи можуть вести бойові дії, якщо у них немає належного забезпечення та озброєння.

Пригожин також критикував загальне поширення таких ПВК, що, ймовірно, свідчить про те, що Пригожин розглядає ці нові структури як конкурента Вагнера.

Нові ПВК не здатні тримати нові позиції

Джерела, пов’язані з «Вагнером», стверджували, що бойовики «Вагнера» поставили «Потоку» завдання захищати невизначені щойно захоплені позиції, аби «Вагнер» зміг перегрупуватися.

Проте «Поток» залишив ці позиції, що дало змогу країнським силам відбити цей район.

Особовий склад підрозділу «Поток» 24 квітня опублікував відеозвернення, в якому звинуватив керівництво «Газпрому» та ПВК «Редут» у тому, що вони не забезпечили «Поток» належним озброєнням і припасами, а також звинуватив «Вагнера» в тому, що він заборонив особовому складу «Потоку» залишати свої позиції.

Деякі так звані російські військові блогери критикували підрозділ «Поток» за те, що він звинувачує керівництво, і натомість приписували їхні погані бойові результати їхньому статусу добровольців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?