Пригожин знайшов спосіб повернути прихильність Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Пригожин знайшов спосіб повернути прихильність Путіна

Пригожин знайшов спосіб повернути прихильність Путіна
Джерело:  online.ua

Американські аналітики звернули увагу на те, що російському олігарху та засновнику ПВК "Вагнера" Євгену Пригожину вдається повертати собі прихильність диктатора Володимира Путіна на тлі нових провалів армії РФ на фронті.

Джерело:  ISW

Аналітики пояснили, чому Пригожин повертає прихильність Путіна

Пригожин, схоже, повертає собі прихильність Путіна, ймовірно, в результаті нездатності російських регулярних військ виконати завдання, які Путін поставив перед ними під час зимового наступу на Донбасі.

Окрім того, наголошується, що "вагнерівці" отримують підкріплення, боєприпаси та політичне визнання, попри те, що Кремль тривалий період часу намагався усіляко знищити цю ПВК.

Нещодавно також з'явилася інформація, що "Вагнер" готує до трьох мотострілецьких бригад мобілізованих солдатів для посилення флангів в Бахмуті.

Наразі аналітикам незрозуміло, наскільки Путін довіряє Пригожину, але цілком ймовірно, що Путін зупинив зусилля російського Міноборони помститися "Вагнеру", відмовивши в підкріпленні та боєприпасах, – наголошують іноземні експерти.

Чи вплине на хід війни зізнання колишніх "вагнерівців" про звірства в Україні

На переконання американських аналітиків, шокуючі інтерв'ю з двома колишніми бійцями "Вагнера", які розповідають про вбивства дітей та цивільних в Україні, вказує на те, що ПВК використовує систематичну жорстокість як частину свого фундаментального способу дій.

Окрім того, наголошується, що Пригожин і командування "Вагнера" можуть активно заохочувати активну участь у звірствах, намагаючись зміцнити соціальну згуртованість і репутацію в підрозділах ПВК.

Цей тип укоріненого насильства, ймовірно, матиме дедалі більший вплив на російське суспільство, особливо після того, як бійці "Вагнера" завершать контракти і повернуться до своїх домівок.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?