Приклад місцевим. Як ВПО адаптуються на Рівненщині — відповідь голови ОВА
Категорія
Україна
Дата публікації

Приклад місцевим. Як ВПО адаптуються на Рівненщині — відповідь голови ОВА

Приклад місцевим. Як ВПО адаптуються на Рівненщині — відповідь голови ОВА
Джерело:  online.ua

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль зазначає, що область готова прийняти щонайменше ще 20 тис внутрішньо переміщених осіб. Успіх адаптації громадян видно в охороні здоров'я, спорті та бізнесі.

 Джерело:  online.ua

Рівненська область готова приймати нових переселенців

Майже 88 тисяч людей обрали Рівненщину своїм прихистком на початку повномасштабної війни. Сьогодні багато з них повернулися додому або поїхали далі. В області залишилося жити близько 51 500 внутрішньо переміщених осіб.

Це вже наші нові жителі, і задача їх інтегрувати, адаптувати, щоб вони відчували, що вони українці, а не вимушено переміщені особи.

Коваль розповідає, що область може прийняти ще більше людей. Наразі підготовлено більше 20 тисяч місць, проте їх може бути й більше.

Я хочу звернути увагу на зайнятість. Фраза, яка народилась в цих стінах і пішла в світ, про те, що лише зайняті руки не опускаються ніколи. Дійсно, руки потрібно зайняти, вимушено переміщених осіб потрібно перекваліфікувати, навчити і не допустити вимушеної безпорадності.

ВПО успішно адаптуються до життя на Рівненщині

В області вже є успішні приклади адаптації. За словами Коваля, 138 медиків з числа вимушено переміщених працюють в закладах охорони здоров'я області.

Ми вже проводимо операції з пересадки органів завдяки тому, що до нас приїхали сильні спеціалісти, у тому числі з Харкова, з Київщини, з Дніпропетровщини. І ці люди дають приклад місцевим до розвитку, тому що рівень розвитку до широкомасштабної війни був інший.

Такод на Рівненщину переїхали цілі спортивні команди. За словами Коваля, Рівненщина стає Меккою спорту: баскетбольна та волейбольна команди вийшла в суперлігу, гандбол дає позитивні результати.

За 2022 рік в області виріс і бізнес. На Рівненщину релокувалось 41 підприємство. Повертаючись назад, вони залиають в області свої філії

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?