Прикордонники упіймали німців-велосипедистів, які вважали Україну частиною ЄС
Категорія
Україна
Дата публікації

Прикордонники упіймали німців-велосипедистів, які вважали Україну частиною ЄС

Прикордонники упіймали німців-велосипедистів, які вважали Україну частиною ЄС
Джерело:  online.ua

Представники Державної прикордонної служби не допустили позазаконний перетин українських рубежів з боку двох німців на велосипедах, які мали хибне уявлення про межі Євросоюзу.

Джерело: ДПСУ

Згідно з офіційними даними, іноземці думали, що кордонами Польщі європейська співдружність не закінчується, тож намагалися їх перетнути.

“Учора вночі (3 червня) прикордонники Львівського загону затримали двох громадян Німеччини, які не велосипедах незаконно перетнули кордон з Польщі. Військовослужбовці відділу “Грушів” зафіксували спрацювання сигналізаційного приладу, який встановлений на кордоні. До вказаного місця одразу вибув прикордонний наряд, який і виявив поблизу українсько-польського кордону двох чоловіків на велосипедах”, - наголосили в ДПСУ.

З’ясувалося, що порушниками стали громадяни ФРН віком 21 та 36 років.

“З собою вони мали документи та пояснили, що мандрують світом на велосипедах. Цього разу їхній веломаршрут пролягав з Німеччини до Таїланду через Польщу, Білорусь та РФ. З Дюссельдорфа вони вирушили близько двох тижнів тому. Їхати з Польщі в Україну навпростець німці вирішили, адже думали, що наша країна входить в ЄС і перетинати кордон в пунктах пропуску не обов’язково”, - пояснили прикордонники.

Проти іноземців склали документи адміністративного провадження за протизаконний перетин державного кордону.

Євроінтеграція України

Процес посилення інтеграції між сторонами активно тривають з 2014 року. Кілька років тому було узгоджено введення безвізового режиму, що дозволило громадянам України та представникам різних держав співдружності без додаткових дозволів перетинати кордони.

Водночас український уряд уклав за 7 останніх років безліч торговельних угод з європейськими союзниками. Наразі саме Євросоюз став найголовнішим економічним партнером офіційного Києва. Це також головний напрямок експорту та імпорту різноманітних товарів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?