Прикордонники викрили фейк, яким окупанти на Донбасі залякують населення
Категорія
Україна
Дата публікації

Прикордонники викрили фейк, яким окупанти на Донбасі залякують населення

Прикордонники викрили фейк, яким окупанти на Донбасі залякують населення
Джерело:  online.ua

Державна прикордонна служба заявила про систематичне залякування місцевого населення з боку окупаційного режиму на Луганщині, яке полягає у поширенні фейків про перетин КПВВ.

Джерело: ДПСУ

За офіційними даними відомства, у середу, 30 червня, КПВВ “Станиця Луганська” розпочав штатну роботу відповідно звичному розкладу - о 08:00.

“Однак громадяни, які прибувають з тимчасово окупованої території Луганської області, повідомили, що представники збройних формувань РФ розповсюджують інформацію про відновлення карантинних обмежень та необхідність проходження самоізоляції на підконтрольній Уряду України території після перетину лінії розмежування”, - проінформували прикордонники.

Водночас після опівдня у згаданий день окупаційний режим штучно стримував пасажирів, які намагалися залишити непідконтрольну територію регіону. Через умисно повільний пропуск людей утворилася черга.

“Після відновлення пропуску з боку окупаційних військ, біля КПВВ “Станиця Луганська” утворилась черга на вхід до підконтрольної Уряду України території складала близько 400 осіб. У зв’язку з цим до здійснення контрольних операцій залучено додаткові прикордонні наряди. Наразі, завдяки швидким діям прикордонників на вхід до контрольованої території України черга складає близько 20 осіб. Пропускні операції здійснюються в штатному режимі”, - додали в ДПСУ.

Прикордонна служба нагадала, що навіть в умовах пандемії та заходів із запобігання поширенню коронавірусу громадяни України, особи без громадянства та іноземці, які постійно мешкають у країні, мають право на безперешкодний перетин лінії розмежування у відведених для того КПВВ.

В’їзд та виїзд з ОРДЛО

Окупаційний режим блокує пасажирські шляхи до ОРДЛО з політичних причин, жодним чином не пов’язаних із пандемією коронавірусу COVID-19, стверджує представник Донецька у Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш.

Гармаш додав, окупанти лише зацікавлені у функціонуванні КПВВ для надходження вантажів гуманітарної допомоги від міжнародних організацій. Одночасно з ОРДЛО можна виїхати до Росії, де ситуація з епідемією набагато гірша навіть по офіційних показниках.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?