Україна змінила правила виїзду з ОРДЛО і Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна змінила правила виїзду з ОРДЛО і Криму

Україна змінила правила виїзду з ОРДЛО і Криму
Джерело:  online.ua

Кабмін змінив правила в'їзду і виїзду з ОРДЛО і Криму. З 17 червня українцям, які проживають на окупованих територіях, дозволили в'їжджати на підконтрольну Україні територію без обов'язкового проходження тесту на коронавірус і 14-денної самоізоляції.

Джерело: сайт МінТОТ

Послаблення правил буде діяти, поки в Україні буде встановлений "зелений" рівень епідемічної небезпеки. У відомстві уточнили, що на КПВВ українські прикордонники більше не будуть вимагати установки мобільного додатка "Вдома". Про це йдеться в уже опублікованій в Урядовому кур'єрі постанові Кабміну від 16 червня 2021 року №611.

"На період, коли на території України встановлено "зелений" рівень епідемічної небезпеки, поточний контроль за допомогою мобільного додатку Вдома не проводиться. Окремо зазначаємо, що на період "зеленого" рівня не потрібні також ПЛР-тести. Отже, відтепер громадяни України, які вимушено проживають на ТОТ, на період встановлення "зеленої" зони на території України можуть безперешкодно перетинати КПВВ ", - повідомили в МінТОТ.

Які діють правила для перетину КПВВ в ОРДЛО і Криму

Іноземців через КПВВ в ОРДЛО і Криму на підконтрольну Україні територію продовжать впускати тільки при наявності негативного результату ПЛР-тесту на коронавірус, який був отриманий не раніше 72 годин до в'їзду, або документа про проходження вакцинації. Від іноземців додатково також потрібна наявність поліса страхування і підтвердження мети перебування в Україні.

В уряді попередили, що якщо на території України буде встановлено інший рівень епідемічної небезпеки ( "жовтий", "оранжевий", "червоний") вимоги до перетинаючих державний кордон України та КПВВ змінять. Перетнути КПВВ безперешкодно можна буде за наявності документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, дозволеними ВООЗ. Якщо такого документа не буде, людину зобов'яжуть пройти самоізоляцію за допомогою програми "Вдома" або обсервацію в разі відмови або неможливості скористатися цим додатком.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?