У ТКГ пояснили блокування КПВВ на Донбасі з боку окупантів
Категорія
Україна
Дата публікації

У ТКГ пояснили блокування КПВВ на Донбасі з боку окупантів

У ТКГ пояснили блокування КПВВ на Донбасі з боку окупантів
Джерело:  online.ua

Окупаційний режим блокує пасажирські шляхи до ОРДЛО з політичних причин, жодним чином не пов’язаних із пандемією коронавірусу COVID-19, стверджує представник Донецька у Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За його словами, з ОРДЛО можна виїхати до Росії, де ситуація з епідемією набагато гірша навіть по офіційних показниках. З відповідною заявою він виступив під час пресконференції на тему “Права людини на сході України під час пандемії: як поліпшити роботу КПВВ на лінії розмежування”.

“КПВВ не працюють з політичних мотивів, а не через COVID-19. У Росії зараз ситуація набагато гірша за захворюваності, ніж в Україні, але ми бачимо, що КПВВ з Росією у ОРДЛО відкриті. Ми бачимо, що їх не сильно турбує епідеміологічна ситуація. Ми бачимо, що це цілеспрямована політика, без якогось гуманітарного або медичного аспекту. Це ізоляція окупованих Росією територій від України”, - звернув увагу дипломат і журналіст.

Гармаш додав, окупанти лише зацікавлені у функціонуванні КПВВ для надходження вантажів гуманітарної допомоги від міжнародних організацій.

“Це показало можливість відкриття КПВВ, якщо на те буде політична воля, і, якщо наші міжнародні партнери будуть розглядати конфлікт на Донбасі як міждержавний конфлікт, якщо будуть розглядати сепаратистів як представників окупаційної влади і вимагати виконання своїх прав на окупованій території”, - наголосив він.

Окупанти про блокування КПВВ

Напередодні ватажок окупаційного угруповання “ДНР” Денис Пушилін прямо оголосив, що сторона агресора не бажає обговорювати відкриття пасажирських коридорів на Донеччині. Він послався нібито на погану епідемічну ситуацію в Україні в цілому, хоча всі її регіони перейшли у “зелену зону”, а карантин максимально послаблено.

Така ситуація триває з 2020 року, коли пандемія тільки-но почалася у світі. Одночасно російська влада продовжує поширювати свої паспорта для формування “російської присутності” на окупованих територіях сходу України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?