Про війну без прикрас. Вийшов трейлер фільму "Реал" Олега Сенцова — відео
Категорія
Культура
Дата публікації

Про війну без прикрас. Вийшов трейлер фільму "Реал" Олега Сенцова — відео

Олег Сенцов
Джерело:  online.ua

Вийшов трейлер нового фільму режисера та військового Олега Сенцова. Світова прем'єра документальної стрічки під назвою "Реал" відбудеться на Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах, що стартує вже наступного тижня.

Головні тези:

  • Фільм 'Реал' режисера Олега Сенцова - це документальне відображення жорстокої реальності війни без будь-яких прикрас.
  • Стрічка розповідає про події на передовій, де українські захисники опиняються у складних ситуаціях та мають боротися за виживання.
  • Олег Сенцов, кінорежисер та активіст, під час війни взяв на себе роль свідка та створив шокуючий документальний фільм, який відображає справжню картину військових подій.
  • Фільм 'Реал' показує трагічні аспекти війни, де солдати стикаються з небезпекою та стрімкими випробуваннями на полі бою.

Вийшов трейлер фільму "Реал" режисера Олега Сенцова

Це випадковий запис бою українських захисників, що перетворився на повнометражний фільм.

Сенцов зняв цей бій улітку 2023 року, коли його БТР був уражений ворогом.

Тоді він опинився в найближчий траншеї та за допомогою радіозв'язку намагався організувати евакуацію частини свого підрозділу. Той перебував під обстрілом, майже без боєприпасів, на позиції під кодовою назвою "Реал".

"Реал" — це не кіно в класичному його розумінні. Це шматок життя на війні, який був знятий випадково, але який показує його справжнє обличчя без прикрас та фальші, — розповідав режисер раніше.

Документальний фільм Сенцова виготовили у копродукції України та Хорватії. Продюсери стрічки — Олег Сенцов, Денис Іванов, Майк Дауні, Борис Т. Матич і Лана Матич.

Що відомо про Олега Сенцова

Олег Сенцов — український кінорежисер, сценарист та письменник, громадський активіст.

10 травня 2014 року був незаконно затриманий у Сімферополі російськими силовиками. Майже через рік російський суд засудив його до 20 років позбавлення волі у колонії суворого режиму на території РФ.

Під час перебування в російському ув'язненні отримав Національну премію імені Тараса Шевченка (2016) та Премію Сахарова за свободу думки Європарламенту (2018).

На звільненні затриманого російськими окупантами Сенцова наполягали українські та світові кінематографісти. Зрештою 7 вересня 2019 року його повернули в рамках обміну українських військовополонених.

На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну доєднався до сил ТРО. Брав участь в боях по звільненню Києва. Наразі є молодшим лейтенантом ЗСУ, командиром штурмової роти 47 ОМбр.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?