Проблема з безпекою. Tesla відкликає більше 2 млн електромобілів
Категорія
Технології
Дата публікації

Проблема з безпекою. Tesla відкликає більше 2 млн електромобілів

Tesla
Джерело:  ABC

Система автопілота компанії може наражати водіїв на більший ризик аварії в певних ситуаціях. Тому з ринку приберуть моделі Tesla, вироблені із 2012 року – Model 3, Model S, Model X і Model Y.

У деяких моделей Tesla проблема з автопілотом

Компанія Tesla відкличе близько 2 млн електромобілів через проблеми з безпекою, пов'язані з системою автопілота.

Про це пише ABCNews із посиланням на Національне управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA).

Система автопілота компанії може наражати водіїв на більший ризик аварії в певних ситуаціях, пояснили в NHTSA.

Для усунення проблеми Tesla дистанційно оновить програмне забезпечення електромобілів у лютому наступного року.

NHTSA виявила дефект безпеки, пов'язаний з потенційним зловживанням водіями системою автопілота Tesla, заявив представник агентства, зазначивши, що відкликання є наслідком розслідування щодо системи автопілота, яке тривало понад два роки.

У рамках цього розслідування агентство проаналізувало 956 аварій, в яких ймовірно використовувався автопілот, а потім зосередилося на вужчому наборі з 322 аварій, пов'язаних з автопілотом, включаючи лобові зіткнення і зіткнення через потенційне ненавмисне відключення системи.

За словами регулятора, у певних обставинах при включеному автопілоті, коли водій не готовий втручатися в керування у разі потреби або не може розпізнати, чи працює система Autosteer, може зрости ризик аварії.

Відкликання стосується деяких моделей Tesla, вироблених із 2012 року - йдеться про моделі Model 3, Model S, Model X і Model Y.

Плани Tesla з масового виготовлення електромобілів

Про плани Tesla виданню Reuters стало відомо з обізнаного джерела.

3 листопада виконавчий директор Tesla Ілон Маск відвідав завод у Грюнхайде, поблизу Берліна, після участі в саміті зі штучного інтелекту в Британії.

Згідно з відео, опублікованим на X, генеральний директор подякував персоналу заводу за їх важку роботу.

На тій же зустрічі він також повідомив співробітникам про плани побудувати там автомобіль вартістю 25 000 євро, - повідомило джерело.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?