Прокуратура Польщі виступила проти участі українців у розслідуванні вибуху ракети — ЗМІ
Категорія
Україна
Дата публікації

Прокуратура Польщі виступила проти участі українців у розслідуванні вибуху ракети — ЗМІ

Прокуратура Польщі виступила проти участі українців у розслідуванні вибуху ракети — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися іноземним журналістам, прокуратура Польщі не згодиться долучити Україну до розслідування вибуху ракети в селі Пшеводув, унаслідок якого загинули двоє людей.

Джерело:  Rzeczpospolita

Прокуратура Польщі проти участі Києва у розслідуванні вибуху ракети

За словами інсайдерів видання, такої юридичної можливості наразі немає.

Окрім того, наголошується, що це суперечило б процедурі, не кажучи вже про інтереси слідства, в рамках якого розглядаються всі можливі версії, в тому числі і про те, що могла впасти зенітна ракета з України.

Викликає подив поведінка політиків, які вводять в оману громадськість, стверджуючи, що не лише українці, а й американці вже є фігурантами розслідування. Нічого подібного не відбувається, - йдеться в повідомленні.

Не можна не згадати про те, що резонансна новина про те, що фахівці з України уже прибули до Пшеводува стала головною темою в матеріал багатьох ЗМІ.

Ба більше, 18 листопада відповідний допис опублікував у Твіттері глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Українські фахівці вже працюють на місці трагедії, яка була спричинена російським ракетним терором проти України. Я вдячний польській стороні за те, що вона надала їм доступ. Ми продовжимо нашу співпрацю у відкритому та конструктивному руслі, як це роблять близькі друзі, - повідомив тоді український дипломат.

За словами польських журналістів, українські слідчі дійно прибули до села Пшеводув після закінчення огляду, який проводили польські слідчі, і змогли побачити місце події, однак жодних процесуальних дій вони не проводили, оскільки за законом це неможливо.

Що важливо розуміти, рішення про хід розслідування та його напрямки ухвалюються винятково польською прокуратурою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?