Пропаганда РФ намагається підірвати довіру між Україною та партнерами — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Пропаганда РФ намагається підірвати довіру між Україною та партнерами — ГУР

Пропаганда РФ намагається підірвати довіру між Україною та партнерами — ГУР
Джерело:  online.ua

Пропаганда РФ наразі має дві головні мети - зруйнування єдності українського суспільства та підрив довіри між Україною та її партнерами, для зупинки військової допомоги.

Джерело: ГУР

Мета пропаганди РФ

Представник ГУР Вадим Скібіцький зазначив, що основними завданнями російської пропаганди на нинішньому етапі є зруйнування єдності українського суспільства та підрив довіри між Україною та її партнерами, для зупинки військової допомоги.

Всередині РФ зусилля пропаганди спрямовані на підживлювання міфу про те, що ніби нинішня Росія ще зберігає здатність до розвитку.

З початку повномасштабного вторгнення РФ Україна застосовує підхід більш активної протидії ворожій пропаганді.

Головна наша зброя в цьому процесі ― правда. Воєнна розвідка України, наприклад, стала більш відкритою: ми публікуємо факти, окремі розвідувальні дані, які розкривають наміри агресора, оприлюднюємо докази вчинення Росією воєнних злочинів.

За словами Скібіцького, такий підхід доводить свою ефективність: російська пропаганда не може досягти своїх головних цілей, а отже Росія програє в інформаційній війні.

Що чекає на Путіна

Скібіціький розповідає, що Путіну зараз потрібен військовий успіх, і він завжди був потрібен, тому що він наказав війну проти України.

Звісно, ракетні обстріли ворога ускладнюють ситуацію, адже спричиняють жертви серед українців та руйнування об’єктів інфраструктури, нашої економіки. Розцінюємо погрози Російської Федерації застосувати ядерну зброю як прояв шантажу та залякування. Це безвідповідально, але цілком властиво поведінці Москви.

Ймовірність того, що Путін скористається «червоною кнопкою», є низькою, в тому числі через позицію офіційного Пекіна, який публічно висловився проти застосування ядерної зброї.

Читайте також:

  • Мальдіви та "база НАТО". Віталій Кім висміяв вкиди кремлівської пропаганди — відео

  • Кадирівці зганьбились імітацією бою з українськими військовими — відео

  • Росіяни поширюють пропаганду через World of Tanks та інші відеоігри — NYT

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?