Поліція Молдови попередила про заворушення на проросійських протестах у Кишиневі
Категорія
Політика
Дата публікації

Поліція Молдови попередила про заворушення на проросійських протестах у Кишиневі

Поліція Молдови попередила про заворушення на проросійських протестах у Кишиневі
Джерело:  online.ua

Поліція Молдови повідомила про можливі заворушення на проросійських протестах 12 березня. Деяких учасників затримано.

Джерело: Newsmaker

Сплановані заворушення на протестах

Голова Генерального інспекторату поліції Молдови Віорел Чернеуцяну виступив на пресконференції перед початком акції протесту "Руху для народу" та партії "Шор". На сьогоднішній акції планувалися масові заворушення.

Повідомляється, що на ключових вулицях міста частково перекриють рух.

Крім того, співробітники правоохоронних органів попросили громадські об'єднання з незаконними значками та символікою не закривати обличчя.

Поліція повідомила про затримання в Кишиневі двох чоловіків, які мали при собі заборонені предмети. За інформацією правоохоронців, обидва йшли на протест, який збирають у центрі столиці прихильники партії "Шор".

У поліції розповіли, що виявили у затриманих кастети та газові балончики.

Чоловіків доставили до відділення поліції для допиту.

Хто організовує протести у Молдові

У Нацполіції Молдови повідомляють, що російські спецслужби планують дестабілізувати ситуацію в Молдові, зокрема за допомогою протестів прихильників партії “Шор”.

Правоохоронним органам вдалося затримати громадянина Росії, який прибув до Кишинева 9 березня. За словами поліцейського, його метою було “навчати людей”, які мали брати участь у дестабілізації ситуації в Молдові.

Чернеуцяну зазначив, що громадянин Росії приїхав до Молдови, щоб організувати навчання. Раніше він уже відвідував країну, кілька разів змінював прізвище та документи, щоб його не можна було відстежити.

Глава поліції також повідомив, що організатори майбутніх заворушень сформували 10 груп по 10 осіб, яких готували до акцій. Їхні дії координувалися із Росії.

За даними Чернеуцяну, усім завербованим обіцяли 10 тисяч дол за організацію заворушень у Молдові. Учора сімох із них затримали та доставили до поліції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?