Україна має ресурси для оборони з боку Білорусі. Експерт прокоментував провокації РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна має ресурси для оборони з боку Білорусі. Експерт прокоментував провокації РФ

Україна має ресурси для оборони з боку Білорусі. Експерт прокоментував провокації РФ
Джерело:  online.ua

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що Україна здатна “відбити” можливий наступ з Білорусі та розповів про інші російські провокації.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Ситуація на українсько-білоруському кордоні

Військовий експерт Олександр Коваленко сказав, що Росія тривалий час намагається затягнути білоруську армію в війну проти України.

Але Білорусь, за його словами, поки що, не збирається надавати свою армію. Він сказав, що якщо якісь провокації відбудуться, то Лукашенко буде вимушений якось реагувати, хоча поки намагається “абстрагуватися”.

Хоча коли відбувалися події з А-50, він [Лукашенко] такий був серйозний та вороже налаштований, але ми розуміємо, що те, що він каже – це не завжди те, що він робить,  – сказав експерт

Коваленко прокоментував, що для України білоруська армія не стане викликом.

Для нас білоруська армія це ще один варіант збільшити кількість у щоденному звіті Генерального штабу Збройних Сил України знищених окупантів. Ну, буде ще один рекорд. Білоруси там тепер будуть у цьому “рекорді”,  – зазначив Коваленко.

Він додав, що Україна може зупинити цих чотирнадцять тисяч “паперових хлопчиків”.

Експерт запевнив, що ресурс, який зараз зосереджено на північному плацдармі, готовий для зупинення агресії з боку Білорусі, але це теж важливий ресурс, який буде витрачатися.

Він заявив, що загроза провокацій з Білорусі досить велика, бо Росія зараз знаходиться в ситуації “щура”, якого загнали в глухий кут.

Провокації РФ в інших країнах

Коваленко зазначив, що останнім часом спостерігається багато провокацій з боку російських “шісток” у різних країнах.

Наприклад, у Придністров’ї, третій тиждень ми чуємо постійно якісь звинувачення України…То у МЗС Росії заявляли про те, що Україна готується до нападу на Придністров'я, тепер Придністров'я заявляє, що якийсь терористичний акт готувався, СБУ планували так званого президента Придністров’я вбити,  – сказав він.

Коваленко підкреслив, що все це – комплекс по дискредитації та створення інформаційної хвилі проти України, щоб відволікати увагу від “фіаско” російських окупантів у зоні бойових дій.

Він зазначив, що є загроза того, що Росія може довести до рівня “силового” сценарій в Придністров'ї, що діятиме проти Молдови.

На кшталт Молдова намагається за рахунок України знищити якусь там, умовно, чинну владу Придністров’я, що треба допомогти Придністров'ю перемогти вже “кишиневських” нацистів,  – підкреслив він.

Ворог, за словами Коваленка, прагне атакувати. Відбуваються провокації в Придністров'ї, в Грузії, Білорусі, але всюди, каже експерт, виходить не надто ефективно, тому може задіюватись багато різних сценаріїв для дестабілізації ситуації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?