РФ готує масштабну провокацію на українсько-білоруському кордоні за участі Соловйова
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ готує масштабну провокацію на українсько-білоруському кордоні за участі Соловйова

РФ готує масштабну провокацію на українсько-білоруському кордоні за участі Соловйова
Джерело:  online.ua

Згідно з даними українських розвідників, російські загарбники готуються до масштабної провокації на українсько-білоруському кордоні. ГУР також вдалося дізнатися, що її буде висвітлювати пропагандист Володимир Соловйов — він отримав відповідне завдання від Кремля.

Джерело: Фейсбук-сторінка ГУР МО України

Розвідка попереджає про можливу провокацію РФ на українсько-білоруському кордоні

Як стверджують представники ГУР, невдовзі команда російського диктатора Володимира Путіна має намір влаштувати масштабну провокацію на кордоні України і Білорусі.

Також вдалося дізнатися, що з метою детального висвітлення провокації на територію РБ планує приїхати скандальний пропутінський пропагандист Володимир Соловйов.

11 березня планується організація теле-радіомосту та пряма трансляція з місця подій для пропагандистських ЗМІ в РФ. Для цього на територію Білорусі прибувають кілька груп росіян. Імовірно, плани окупантів передбачають загрозу руйнування об’єктів інфраструктури та можливі жертви серед мирного населення, - попереджають українські розвідники.

Команда ГУР звертає увагу на те, що головна ціль нової провокації Кремля – формування максимально негативної суспільної думки про Україну та українців у білоруських громадян.

Окрім того, Москва хоче добитися забезпечення повноцінної участі збройних сил РБ у війні на боці Росії.

Нагадуємо, що Україна не проводить жодних бойових операцій на території Білорусі, - наголошує українська розвідка.

Чи може Білорусь вступити у війну проти України

Наразі команда американського лідера Джо Байдена не фіксує готовності армії Білорусі брати до активних бойових дій на території України.

Ми не бачили жодних ознак того, що білоруські військові чи білоруський уряд планують більш відчутно підтримати Росію щодо введення своїх військ у бій в Україні, - заявив координатор Ради безпеки Білого дому Джон Кірбі.

ГУР також не фіксує ознак підготовки РБ до вступу у війну проти України на боці РФ.

Читати також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?