Психотропи та знущання — режим Лукашенка показав інтерв'ю опозиціонера Протасевича
Категорія
Політика
Дата публікації

Психотропи та знущання — режим Лукашенка показав інтерв'ю опозиціонера Протасевича

Психотропи та знущання — режим Лукашенка показав інтерв'ю опозиціонера Протасевича
Джерело:  online.ua

Ввечері 3 червня білоруський державний телеканал ОНТ показав інтерв'ю із колишнім головним редактором телеграм-каналу Nexta та опозиціонером Романом Протасевичем. Під час нього політичний бранець режиму Лукашенка "визнає", що організував протести проти білоруської влади, і каже, що поважає нелегітимного президента. 

Джерело: "ОНТ"

Що сказав Протасевич під час інтерв'ю телеканалу ОНТ

Білоруський опозиціонер почав стверджувати, що почувається "чудово" і говорить не під тиском. Окрім того, він декілька разів повторив, що співпрацює зі слідством.

Роман Протасевич також "визнав свою провину" в організації масових протестів проти влади Білорусі в 2020 році.

Політичний бранець режиму Лукашенка додав, що, мовляв, розчарувався у білоруських опозиціонерах, і більше не хоче бути в політиці.

Засновник опозиційного Telegram-каналу Nexta зазначив, що чимало разів критикував білоруського диктатора, однак пізніше начебто усвідомив, що той чинить правильно, і тепер він "безперечно поважає" Лукашенка.

"Спочатку критикував його, але чим більше втягувався в політичну діяльність, тим більше став розуміти, що багато речей, за які критикували Олександра Григоровича, насправді це просто спроба тиску. І що в багатьох моментах він вчиняв, прошу вибачення за такий вислів, як людина зі сталевими яйцями", - заявив Роман Протасевич.

Батько Протасевича припускає, що над опозиціонером знущалися заради цих "зізнань"

Батько затриманого опозиціонера Дмитро Протасевич переконаний, що його син визнав за собою "провину" або через погрози і тортури, або під дією психотропних речовин.

"Якщо хтось дивився цей фільм, він може помітити, що у Романа постійно йде внутрішня боротьба між тим, що він повинен сказати, і між тим, що він ніколи б у житті не сказав. І це дуже видно по обличчю. Я впевнений, що це наслідки більш ніж тижневого його перебування в катівнях СІЗО КДБ, знущань, катувань. Спочатку його намагалися душити, били, зараз видно сліди від наручників. Скільки його в них тримали – страшно навіть припустити. Його залякали. І він тепер, невідомо де перебуваючи, можливо, навіть якимись психотропами його напічкали – я не знаю, наша влада не зупиниться ні перед чим", - висловив свою думку батько Романа Протасевича.

Коротко про вимушену посадку Ryanair у Мінську та затримання Романа Протасевича

  • Літак компанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса, екстрено посадили в Мінську 23 травня під приводом "мінування". Наказ на його посадку дав особисто Лукашенко. Варто зазначити, що лайнер розвернули в Мінськ, коли він вже був біля литовських кордонів.

  • Бомби на борту літака не знайшли, але всіх пасажирів відправили на повторний огляд. Серед них був засновник опозиційного Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич — його відразу ж затримали силовики.

  • До цього КДБ Білорусі включив Романа Протасевича в "список терористів". Журналіста звинувачують в організації масових заворушень в Мінську і порушення соціальної ворожнечі до представників влади та міліції.

  • У Nexta кажуть, що за висунутими звинуваченнями Протасевичу в Білорусі загрожує смертна кара.

  • Лідерка опозиції Білорусі Світлана Тихановська вимагає жорсткої реакції міжнародної спільноти на "захоплення" літака режимом Лукашенка. Закликає закрити небо Білорусі для цивільної авіації. Її підтримує президент Литви, керівництво Латвії, Естонії та Австрії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?