ПЦУ звернулася до українців і Путіна через загострення на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

ПЦУ звернулася до українців і Путіна через загострення на Донбасі

ПЦУ звернулася до українців і Путіна через загострення на Донбасі
Джерело:  online.ua

Православна церква України звернулась до українського населення на тлі загострення на Донбасі та стрімкого зростання кількості російських військ біля українських кордонів. Керівництво ПЦУ переконане, що головна мета скупчення військ – залякування комадною очільника Кремля Володимира Путіна українських громадян.

Джерело: ПЦУ

ПЦУ прокоментувала загострення на Донбасі та плани Путіна

На переконання представників ПЦУ, офіційна Москва почала тиснути на Україну та союзників, щоб реалізувати власні інтереси.

Православна церква України публічно закликала Володимира Путіна та російську владу зупинитись, "доки ще не прийшло остаточне покарання за невинно пролиту кров".

Окрім того, вона застерегла російських найманців не брати участь у злочинах проти людства.

"Ми не боїмося!..Ми не потребуємо і не прагнемо чужого, український народ бажає жити у мирі та порозумінні з усіма, в першу чергу – з нашими історичними сусідами. Але ми не дозволимо знову накинути на нашу шию імперське ярмо, від якого український народ звільнився три десятиліття тому!",– йдеться в офіційному зверненні ПЦУ.

Православна церква України звертає увагу на те, що команда Володимира Путіна повинна зупинитись та покаятись, а головне – припинити війну та забезпечити мир. Українських громадян закликали молитись задля збереження миру, а також подякували союзникам за підтримку.

"Дорогі брати і сестри! Молімося в дні випробувань і просімо у Господа за богослужіннями у храмах та у домашній молитві захисту для України", – наголосили представники ПЦУ.

Як на ситуацію на Донбасі відреагував Папа Римський

Папа Римський Франциск зізнався, що стурбований загостренням на Донбасі, а також наполіг запобігти зростанню напруги.

"Будь ласка, наполегливо прошу запобігти зростанню напруги, щоб, навпаки, здійснювалися жести, спроможні підтримувати взаємну довіру та сприяти примиренню та мирові, які дуже потрібні та дуже бажані", — заявив Папа Римський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?