Путін не причетний до ліквідації Пригожина — ексдепутат Держдуми РФ назвав ім'я замовника
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін не причетний до ліквідації Пригожина — ексдепутат Держдуми РФ назвав ім'я замовника

Путін не причетний до ліквідації Пригожина — ексдепутат Держдуми РФ назвав ім'я замовника
Джерело:  online.ua

За словами ексдепутата Держдуми РФ Іллі Пономарьова, ліквідація ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина не входила до планів кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна. 

Джерело: "УНІАН"

Хто міг організувати ліквідацію Пригожина

Колишній російський політик, який наразі проживає в Україні, зазначив, що ФСБ також не має відношення до загибелі Пригожина.

Вважаю, що він загинув. А організатором його ліквідації був міністр оборони РФ Сергій Шойгу, тому що для збиття літака були залучені ракети. Пригожин зробив заколот проти Шойгу, він на нього наїхав, а Шойгу по-пацанськи відповів. Згідно з бандитською логікою, таке розв’язання конфлікту є нормальним. Смерть Пригожина - це не робота ФСБ, бо в неї немає ракет, там інші методи ліквідації. Також маю певні сумніви, що Путін був в курсі ліквідації Пригожина. Малоймовірно, що знищення Пригожина - це робота путінського ФСБ. Ними були б залучені інші методи ліквідації - отруєння, а, можливо, Пригожина змія покусала би в Африці, мовляв, нещасний випадок, - пояснює Пономарьов.

Чому Путін був не зацікавлений у публічній ліквідації Пригожина 

При цому, на думку ексдепутата Держдуми, демонстративне знищення Пигожина не входило до планів Путіна і не було потрібно агресору.

Президенту Росії був не вигідний такий варіант, таке демонстративне знищення. Також в Путіна було багато різних планів щодо Пригожина. Зокрема, Пригожин з "вагнерівцями" мав створювати загрозу для Польщі й Литви, а тепер цей важливий козир тиску зник. Також Пригожин мав створювати загрозу нападу на Україну з території Білорусі. Крім того, на особистих зобов’язаннях Пригожина будувалися відносини з Африкою. Тепер виникає питання, хто цим напрямком займатиметься, - підкреслює колишній опозиційний російський політик.

На його думку, тепер зеків, які були в ПВК "Вагнер", ймовірно, будуть розпускати, бо ними вкрай складно керувати.

Ще один момент – зникає найбільш спроможна боєздатна частина російської армії. Для України це чудово, але я не впевнений, що Путін був в цьому зацікавлений. Тепер зеків, які були в ПВК "Вагнер", ймовірно, будуть розпускати, бо це складний для керування контингент. А військових "вагнерівців", розпорошуватимуть, щоб вони не були одним підрозділом, - вважає Пономарьов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?