Путін не зацікавлений у переговорах з Україною — Бербок
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін не зацікавлений у переговорах з Україною — Бербок

Путін не зацікавлений у переговорах з Україною — Бербок
Джерело:  online.ua

Очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок зазначила, що кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін, як і раніше, не зацікавлений у переговорах з Україною та прагне знищити її суверенітет і територіальну цілісність.

Джерело:  ARD

Кремль досі прагне знищити Україну 

Він не хоче говорити, він хоче знищити Україну. Він не готовий забрати назад своїх солдатів, він не готовий припинити вбивати, - підкреслила Бербок.

За її словами, фактично усі країни, які прагнули переконати кремлівського диктатора у необхідності припинити криваву агресію та розпочати мирні переговори, з рештою усвідомлювали неможливість цього.

Голова МЗС Німеччини підкреслила, що представники понад 140 країн неодноразово їздили до Москви, щоб дати зрозуміти російському президенту, що війна зашкодить усьому світу, але їхні надії на те, що Путін це зрозуміє, не виправдалися.

Також оцінюючи "мирний план" Китаю щодо війни Росії проти України, Бербок зазначила, що це не план, а "позиційний" документ, а мирний план було підтримано 140 державами на Генасамблеї ООН минулого тижня.

Що відомо про посилення санкції проти РФ з боку ЄС 

За інформацією видання Politico, Брюссель вирішив відмовитись від нових санкцій проти РФ на користь посилення контролю за виконанням вже введених обмежень та їхнім розширенням.

Зазначається, що новий підхід зумовлений тиском на Брюссель з боку столиць провідних країн ЄС, виключаючі країни Балтії та Польщу.

Велика кількість європейських політиків заявляє про відсутність місця для нових санкцій проти РФ.

Дипломати з десятка великих і малих країн ЄС стверджують, що санкції проти будь-яких секторів, що залишилися, вдарили б по блоку більше, ніж по Росії.

Зокрема, дипломатичні представники країн ЄС зазначають, що ЄС залежить від поставок добрив, необхідних для стримування росту цін на продовольство та рідкоземельних металів, які використовуються у автомобільній промисловості, а також поставок радіоактивних ізотопів, які задіяні у фармацевтичному виробництві.

Збагачені уранові стрижні, що використовуються низкою центральних і східних атомних електростанцій, та іншу важливу сировину, таку як титан, що використовується літакобудівниками, ЄС досі імпортує з РФ.

ЄС вже ухвалив 10 пакетів санкцій, але попри це, наприклад, російський авіаперевізник "Аерофлот" продовжує літати попри заборону на поставку запчастин - на тлі повідомлень про те, що його літаки ремонтуються і обслуговуються в Туреччині. Тим часом російська оборонна промисловість замінила санкційні деталі товарами подвійного призначення і переробленими споживчими товарами.

Саме тут йдеться про дотримання санкцій: столиці ЄС закликають Брюссель зосередитися на забезпеченні дотримання чинних санкцій.

Минулий рік продемонстрував рішучість ЄС і наших партнерів відстоювати те, що правильно, незважаючи на ціну. Але він також показав, що в деяких аспектах ми потребуємо структурних змін. Швидке прийняття 10 пакетів санкцій стало величезним досягненням. Тепер моя роль полягає в тому, щоб забезпечити їхнє ефективне застосування, а не обхід через треті країни, - зазначив спеціальний посланник ЄС з питань імплементації санкцій Девід О'Салліван.

За його словами, він вже веде переговори з країнами, які можуть використовуватись Кремлем для обходу санкцій.

Співпраця і діалог з третіми країнами, які можуть бути використані як платформа для обходу санкцій, є життєво важливими. Я вже розпочав свою роботу з візиту до Об'єднаних Арабських Еміратів разом із моїми колегами з США та Великої Британії. Подальші візити ще попереду, - підкреслив О'Салліван.

Наступний раунд переговорів ЄС щодо санкцій може не бути гармонійним, оскільки багато лазівок створено самою Європою. Угорщина та Словаччина, зокрема, домоглися винятку, щоб продовжувати купувати російську трубопровідну нафту для її переробки, що, на думку дипломатів інших країн, надає їм несправедливу перевагу над іншими країнами ЄС.

Ми подивимося, що можна і потрібно зробити - в тому числі для збереження рівних правил гри в Європейському Союзі, - наголосив О'Салліван.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?