Путін піде на вибори і зможе залишатися при владі ще 6 років — Reuters
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін піде на вибори і зможе залишатися при владі ще 6 років — Reuters

Путін
Джерело:  Reuters

Російський диктатор Володимир Путін вирішив брати участь у березневих президентських виборах, що дозволить йому залишатися при владі в Росії щонайменше до 2030 року.

Що відомо про плани Путіна щодо президентства

Одне з джерел, обізнане з планами Кремля, повідомило, що радники Путіна готуються до його участі у виборах.

Іноземне дипломатичне джерело, яке також побажало залишитися невідомим, заявило, що Путін прийняв це рішення нещодавно і що оголосять про це найближчим часом.

Речник Кремля Дмитро Пєсков відмовився від коментарів. У вересні Пєсков заявив, що якщо Путін вирішить балотуватися, то ніхто не зможе скласти йому конкуренцію.

Згідно з офіційними опитуваннями громадської думки, російський диктатор має рейтинг схвалення 80% виборців у Росії.

Відтак для Путіна вибори є формальністю: якщо він балотуватиметься – за підтримки держави, державних ЗМІ та майже повної відсутності інакомислення в суспільстві, він напевно переможе, зазначає "Reuters".

Путін може не мати реальних конкурентів на виборах.

Хоча багато іноземних дипломатів, шпигунів і чиновників очікують, що Путін залишиться при владі довічно, досі не було жодного конкретного підтвердження його планів балотуватися на президентських виборах у березні 2024 року.

Володимир Путін, якому Борис Єльцин передав президентську посаду в останній день 1999 року, вже перебуває на посаді президента довше, ніж будь-який інший російський правитель з часів Йосипа Сталіна, перевершивши навіть 18-річний термін перебування на посаді Леоніда Брежнєва.

7 жовтня 2023 року Путіну виповнився 71 рік. Незабаром після цього Кремль відкинув повідомлення про те, що Путін нездужає, як дезінформацію, поширену Заходом.

Що відомо про вибори у РФ

У 2008 році в Російській Федерації був встановлений президентський термін у 6 років, його почали застосовувати щодо президентів, обраних після ухвалення відповідних поправок: починаючи з виборів 2012 року.

Завдяки поправкам до Конституції РФ, внесеним 2020 року, Путін має право бути обраним на посаду президента ще двічі, починаючи з 2024 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?