Путін раптово вивів в море весь Чорноморський флот
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін раптово вивів в море весь Чорноморський флот

Путін раптово вивів в море весь Чорноморський флот
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна робить усе можливе, щоб протидіяти навчанням "Сі Бриз – 2021". Так, українській розвідці вдалося дізнатися, що з метою спостереження за міжнародними маневрами російська влада вирішила вивести в море весь Чорноморський флот.

Джерело: Головне управління розвідки Міноборони

Путін вивів у море весь Чорноморський флот

Офіційний Київ звертає увагу на те, що РФ боїться втратити свою домінуючу роль на півночі Чорного моря, тому готова використовувати будь-які безглузді способи "супротиву".

"Для спостереження за міжнародними морськими маневрами Росія вивела в море весь корабельний склад Чорноморського флоту", - зазначає розвідка України.

За словами представника розвідки Вадима Скібіцького, російська влада намагається продемонструвати, що вона має можливість відстоювати свої інтереси із використанням військової сили.

Однак поки Путіна бракує сил і засобів в Чорному морі, оскільки наразі колективну безпеку в Чорноморському регіоні готові забезпечувати й нові країни – члени НАТО, яких не було за часів СРСР.

Скібіцький звернув увагу на те, що міжнародна спільнота демонструє свою солідарність з офіційним Києвом та робить усе можливе з метою забезпечення безпеки в регіоні, а Москву такі дії справді лякають.

Як стверджує представник Міноборони, спроби РФ продемонструвати свою готовність застосувати силу не можна навіть порівнювати з потенціалом тих країн, які стали учасниками міжнародних навчань.

Що потрібно знати про навчання "Сі Бриз-2021"

  • "Сі Бриз-2021" триватимуть з 28 червня до 10 липня.

  • Ключові етапи навчань відбудуться в Одесі, Очакові, а також на території Дністровського лиману, Кінбурнської коси, островів Зміїний і Первомайський.

  • Головною метою навчань є проведення міжнародної морської операції з безпеки у кризовому регіоні відповідно до стандартів Альянсу.

  • Учасниками навчань стануть 30 кораблів, катерів та суден, понад 30 літаків і вертольотів, приблизно 5 000 військових, 50 одиниць озброєння і техніки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?