Путін спростив надання громадянства РФ жителям Молдови, Білорусі та Казахстану
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін спростив надання громадянства РФ жителям Молдови, Білорусі та Казахстану

Путін
Джерело:  online.ua

Для громадян трьох країн скасовуються обов’язкові вимоги про п’ятирічне проживання в Росії перед поданням заяви на громадянство, а також знання історії та законів РФ. Для громадян Білорусі навіть немає необхідності підтверджувати знання російської.

Путін підписав новий указ про спрощене громадянство РФ

Президент Росії Володимир Путін спростив приймання у громадянство Росії громадян Білорусі, Казахстану та Молдови.

Про це йдеться в указі, опублікованому на російському офіційному порталі правової інформації.

Згідно з новими правилами, для громадян трьох країн скасовуються обов’язкові вимоги про п’ятирічне проживання в Росії перед поданням заяви на громадянство, а також знання історії та законів Росії. Для громадян Білорусі скасовується необхідність підтверджувати знання російської.

30 травня 2022 року Путін підписав указ, який спрощує отримання російського громадянства дітьми-сиротами з України. В указі окремо згадані самопроголошені "ЛДНР", які є частиною України.

11 липня Путін підписав указ, який спрощує набуття громадянства Росії для всіх жителів України. Міністерство закордонних справ України рішуче засудило цей документ.

Путін вербує гарматне м’ясо

Молдовський прем’єр-міністр Молдови Дорін Речан прокоментував указ президента РФ Володимира Путіна про спрощений порядок надання громадянства жителям Молдови, а також Білорусі й Казахстану.

Про це Речан сказав в етері телеканалу TV8 18 грудня.

Прем’єр Молдови заявив, що розглядає указ Путіна як "спробу набрати "гарматне м'ясо" для цієї жорстокої і незрозумілої війни, розпочатої Росією в сусідній країні Україні".

Хочу попросити громадян не вдаватися до цього, – додав він.

За словами Речана, наразі в Росії перебувають від 150 до 200 тис молдован.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?