Путін відреагував на новий скандал навколо Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін відреагував на новий скандал навколо Лукашенка

Путін відреагував на новий скандал навколо Лукашенка
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін кинувся захищати білоруського диктатора Олександра Лукашенка. Російський президент почав виправдовувати дії свого соратника щодо розгону мітингів та посадки літака з опозиціонером Романом Протасевичем.

Джерело: телеграм "ТАСС"

Путін взявся захищати Лукашенка після його злочинів

Очільник Кремля почав наводити приклади, які, на його переконання, виправдовують вчинки білоруського колеги.

Окрім того, він відповів на запитання журналістів про свободу пересування у зв'язку з інцидентом з посадкою пасажирського літака Ryanair в Мінську. Також Путін згадав про посадку літака президента Болівії Ево Моралеса у Відні в 2013 році.

"Якщо вам у Відні можна посадити літак президента незалежної країни, то чому в Мінську не можна посадити літак щодо якого надійшов сигнал про замінування", – цинічно поцікавився Путін.

Господар Кремля зазначив, що потрібно "підходити з однаковими мірками до ситуацій аналогічного характеру". На переконання російського диктатора, це варто зробити не тільки у цьому випадку, а у інших.

"Потрібно позбавитись від подвійних стандартів", – цинічно заявив Путін.

Окрім того, російський президент порівняв демонстрації в Європі з затриманням протестувальників у Білорусі. Нібито, в демократичній Європі можна чинити такі дії.

Що цікаво, також Путін запевняв журналістів, що не знає, хто такий білоруський опозиціонер Роман Протасевич, якого захопили у Мінську після примусової посадки літака.

"Ви нас затюкали цими питаннями. Форум економічний. Якийсь Роман Протасевич! Я знати його не знаю. І знати не хочу. Нехай він там робить, що хоче — бореться з режимом Лукашенка", — зухвало зазначив господар Кремля.

Коротко про вимушену посадку Ryanair у Мінську та затримання Романа Протасевича

  • Літак компанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса, екстрено посадили в Мінську 23 травня під приводом "мінування". Наказ на його посадку дав особисто Лукашенко. Варто зазначити, що лайнер розвернули в Мінськ, коли він вже був біля литовських кордонів.

  • Бомби на борту літака не знайшли, але всіх пасажирів відправили на повторний огляд. Серед них був засновник опозиційного Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич — його відразу ж затримали силовики.

  • До цього КДБ Білорусі включив Романа Протасевича в "список терористів". Журналіста звинувачують в організації масових заворушень в Мінську і порушення соціальної ворожнечі до представників влади та міліції.

  • У Nexta кажуть, що за висунутими звинуваченнями Протасевичу в Білорусі загрожує смертна кара.

  • Лідерка опозиції Білорусі Світлана Тихановська вимагає жорсткої реакції міжнародної спільноти на "захоплення" літака режимом Лукашенка. Закликає закрити небо Білорусі для цивільної авіації. Її підтримує президент Литви, керівництво Латвії, Естонії та Австрії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?