Путін заявив Шольцу та Макрону про готовність Росії продовжувати переговори з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін заявив Шольцу та Макрону про готовність Росії продовжувати переговори з Україною

Путін заявив Шольцу та Макрону про готовність Росії продовжувати переговори з Україною
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з президентом Франції Еммануелем Макроном та Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом заявив, що Росія готова продовжувати переговори з Україною.

Джерело: сайт Кремля

Путін хоче зупинок поставки західної зброї в Україну

Особлива увага була приділена стану справ на переговорному треку, який перебуває в замороженому стані з вини Києва. Володимир Путін підтвердив відкритість російської сторони щодо відновлення діалогу, - повідомили у Кремлі.

Також там повідомили, що Путін говорив про "накачування України західною зброєю", попередивши про "ризики подальшої дестабілізації обстановки та загострення гуманітарної кризи".

Путін також заявив про готовність зняти блокаду з Одеського порту.

Єлисейський палац підтвердив те, що оприлюднив Кремль про «обіцянку» російського президента «надати судам доступ до порту» Одеси «для експорту зернових без використання Росією у військових цілях», якщо сам порт "буде попередньо розміновано".

Уряд Німеччини оголосив, що і канцлер, і президент Франції звернулися до російського президента з проханням про «прямі та серйозні переговори» з президентом України Володимиром Зеленським.

Тоді Путін попередив, що продовжувати озброювати Україну «небезпечно», попередивши про ризики «подальшої дестабілізації, подальшого погіршення ситуації та загострення гуманітарної кризи».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?