Путін зробив резонансну заяву про Навального
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін зробив резонансну заяву про Навального

Путін зробив резонансну заяву про Навального
Джерело:  online.ua

Російський президент Володимир Путін знову спростував причетність Кремля до замаху на вбивство опозиціонера Олексія Навального. Але він не зміг гарантувати, що політик вийде з в'язниці живим.

Джерело: NBC

Путін, як виявилося, обізнаний навіть про те, в яких умовах утримується Навальний в колонії, хоча в Кремлі постійно стверджують, що президент Росії нібито не стежить за справою опозиціонера. Російський глава стверджує, що Навальний знаходиться в колонії на тих же умовах, що й інші ув'язнені.

"З ним не будуть звертатися гірше, ніж з будь-ким", - відповів Путін на коментар журналіста американського видання про те, що Навальний не простий ув'язнений, а політичний.

Також Путін знову спростував звинувачення США і ЄС, а також самого Навального, про свою причетність до спроб вбити опозиціонера. Стверджує, що Кремль не займається вбивствами політичних опонентів.

"У нас немає такого звичаю - кого-небудь вбивати", - заявив Путін.

При цьому російський президент не зміг дати гарантій американському журналісту, що ув'язений Навальний, який пережив отруєння нервово-паралітичною речовиною, вийде з в'язниці живим.

"Дивіться, такі рішення в цій країні приймає не президент", - сказав глава Кремля.

Коротко про отруєння і тюремне ув'язнення Олексія Навального

  • Навального отруїли влітку 2020 року імовірно бойовою отрутою "Новачок".

  • Він проходив лікування в Німеччині і повернувся в Росію 17 січня.

  • Російські силовики затримали Навального відразу ж в аеропорту за ухилення від явки в кримінально-виконавчу інспекцію як умовно засудженому за злочин.

  • Навального судили у справі про шахрайство 2012 року і засудили до 2,5 років колонії - вийде на свободу лише в середині літа 2023 року.

  • ЄС і США звинувачують оточення Путіна в замаху на Навального. Брюссель і Вашингтон уже ввели персональні санкції проти тих, хто причетний до отруєння, і тих, хто несе відповідальність за арешт опозиціонера.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?