ПВК Вагнера посилено вербують найманців в Латинській Америці та Європі — ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

ПВК Вагнера посилено вербують найманців в Латинській Америці та Європі — ЗМІ

ПВК Вагнера посилено вербують найманців в Латинській Америці та Європі — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Російська ПВК "Вагнер" вербує бійців серед організованих злочинних груп в Латинській Америці та Європі, зокрема в Чехії, Молдові та Угорщині.

Джерело:  Middle East Eye

ПВК "Вагнер" шукає нових найманців через втрати в Україні

Два джерела, знайомі з ПВК Вагнера повідомляють, що вона посилила свої зусилля з вербування за межами Росії після того, як зазнала великих втрат на півдні України.

Джерела заявили, що ПВК "Вагнер" швидко втрачає бійців та техніку через безлад у самій російській армії.

Солдати часто сваряться з підрозділами найманців, а українські військові витіснили бійців Вагнера зі стратегічно важливих позицій, таких як місто Лиман, - зазначають вони.

За даними джерел, "Вагнер"намагався поповнити свої сили, залучивши найманців з Туреччини, Сербії, Чехії, Польщі, Угорщини, Німеччини, Канади, Молдови та країн Латинської Америки. Іноземних бойовиків заманюють більшими, ніж зазвичай, доходами.

До війни "Вагнер"платив своїм бійцям від 3000 до 5000 доларів на місяць, але джерела сказали, що зараз ці ставки підвищилися до 10 000 доларів.

Вважається, що "Вагнер"також контактував з місцевими організованими злочинними групами в Латинській Америці та європейських країнах, таких як Чехія, Молдова та Угорщина.

Зазвичай вони набирали людей із солідним військовим досвідом, але вторгнення змінило "Вагнер". Тепер вони намагаються достукатися до людей, які без вагань вбиватимуть людей і потребують готівки, — повідомило одне з джерел, знайоме з цією проблемою.

Нова кампанія з вербування була проведена через російських олігархів, які живуть у Європі, та їхніх посередників, які контактують із місцевими організованими злочинними групами.

ПВК "Вагнер", яка складається здебільшого з ветеранів російських збройних сил, була заснована в 2014 році близьким до Володимира Путіна бізнесменом Євгеном Пригожиним, який нещодавно нарешті визнав, що володіє компанією після багатьох років заперечення.

Групу звинувачують у зловживаннях у Сирії, Лівії та Центральноафриканській Республіці.

"Вагнер" публічно почав вербувати в’язнів із російських в’язниць на початку цього року та відправляв їх на передову в Україну. За даними джерел, у в'язницях триває вербування, де ув'язненим пропонують амністію та зарплату.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?