Пятов раптово підтвердив завершення кар'єри у збірній
Категорія
Спорт
Дата публікації

Пятов раптово підтвердив завершення кар'єри у збірній

Пятов раптово підтвердив завершення кар'єри у збірній
Джерело:  online.ua

Воротар футбольного клуба “Шахтар” і збірної України Андрій Пятов підтвердив завершення кар’єри у національній збірній після матчів Євро-2020, що заплановані на літо.

Джерело: Денисов Тайм

Розширена заявка на матчі Євро-2020 згадує імена чотирьох воротарів. Серед них - Пятов, однак це будуть, ймовірніше, останні матчі для 36-річного футболіста у складі національної збірної.

Пятов особисто підтвердив, що планує завершити свої виступи в українській команді після європейського турніру.

Водночас відомо, що у “Шахтарі” контракт з голкіпером закінчується влітку 2021 року після завершення відповідного сезону. Утім, президентство команди розраховує на продовження угоди з гравцем, який присвятив їй багато років своєї професійної кар’єри.

Сам володар клубу олігарх Рінат Ахметов висловився за продовження контракту з Пятовим. Він буквально назвав воротаря легендою “Шахтаря”, внесок якого у команду неможливо переоцінити.

“Але що стосується нашого молодого голкіпера (Анатолія Трубіна), так ми всі бачимо, що це дуже сильне придбання “Шахтаря” і мені здається, ми впевнено почуваємося. Але я хочу сказати, що тут нехай перемагає конкуренція, нехай перемагає кращий. Я впевнений, що Пятов ніколи в житті не опустить руки і нехай грає той, хто сильніший. Найсильніший повинен грати”, - підсумував Ахметов.

Пятов у збірній

Голкіпер “Шахтаря” дебютував у національній команді 22 серпня 2007 року у дружньому матчі проти Узбекистану, хоча перебував у складі вже рік на той момент.

В цілому Пятов виходив на поле 96 разів. За кількістю проведених матчів у збірній він посідає 5-ту сходинку за всю історію її існування. У найпрестижніших турнірах він заявлений з 2006 року — був таким чином причетний до чемпіонату світу-2006, безпосередньо брав участь у матчах Євро-2012 та Євро-2016.

Андрій Пятов став автором найтривалішої “сухої” серії в історії збірної, яка продовжувалася 752 хвилини. Наразі він має шанси потрапити у трійку-гвардію команди, де його колегами стануть Олег Гусєв (98 матчів) та Руслан Ротань (100 матчів).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?