Рада попередньо підтримала зміну прописки онлайн
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада попередньо підтримала зміну прописки онлайн

Рада попередньо підтримала зміну прописки онлайн
Джерело:  online.ua

Народні депутати Верховної Ради на голосуванні у четвер, 15 липня, підтримали у першому читанні законопроєкт, який запроваджує механізм зміни реєстрації місця проживання онлайн.

Джерело: Telegram-канал парламенту

За оприлюдненими даними, нова система дозволятиме внести відповідні зміни буквально за 10 хвилин, а також позбавить людей від необхідності надавати “штампи про прописку” чи паперові довідки до ID-картки.

В цілому підтримали нововведення 251 нардеп. Водночас за цим рішенням вони затвердили можливість виписати людей з квартири онлайн. Для всіх згаданих процедур необхідно буде чекати добу - це потрібно для опрацювання заявки.

“Проєктом Закону пропонується скасувати паперовий документообіг; виключити можливість дублювання реєстрації у різних реєстрах територіальних громад; органи будуть обмінюватися інформацію про місце проживання без залучення особи; інформація про місце проживання відповідатиме дійсності на момент її запиту”, - говориться на офіційному інформаційному порталі Ради.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров відзначив проходження проєктом першого читання як великий крок.

“Зміна місця реєстрації - одна з найпопулярніших держпослуг. І найскладніших в отриманні. Українці стали заручниками абсолютно парадоксальну ситуацію: коли країна вимагає від тебе документ, яким сама ж і володіє... Послуга вже доступна на порталі Дія в рамках експериментального проєкту. Швидко і зручно. Робимо все, щоб люди не витрачали тижні свого часу на зміну місця реєстрації”, - наголосив він у своєму каналі в Telegram.

Цифровізація в Україні

Також у четвер, 15 липня, Рада ухвалила кілька інших важливих законопроєктів, пов’язаних з процесом диджиталізації. Зокрема, нардепи підтримали документ №4303, яким створюється підґрунтя для функціонування “Дія. Сіті” - спеціальної законодавчої зони для галузі інформаційних технологій.

Водночас Рада проголосувала й за інші документи, які розширюють кількість державних послуг, які громадяни можуть отримати буквально paperless - у цифровій формі без паперу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?