Рада повернула доплати військовим у розмірі 30 тис грн
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада повернула доплати військовим у розмірі 30 тис грн

Рада повернула доплати військовим у розмірі 30 тис грн
Джерело:  online.ua

Парламент проголосував за повернення виплат військовим, ДСНС та поліцейським у розмірі 30 тис. грн за рахунок обмеження зарплат високопосадовцям. Доплати діятимуть до кінця воєнного стану.

Джерело: Дмитро Разумков, Олексій Гончаренко

Військові знову отримуватимуть 30 тис грн доплати

Народний депутат Дмитро Разумков поширив допис, в якому написав, що Парламент усе-таки підтримав повернення виплат 30 тисяч для Збройних сил України.

“За” правку “Розумної політики” проголосували 254 особи. Правка передбачає повернення виплат у 30 тисяч військовим, службі цивільного захисту та поліцейським за рахунок обмеження зарплат топ-посадовцям.

Дуже важливий і правильний крок від Верховної Ради. Вдячний усім колегам за підтримку української армії. Повернення 30 тисяч, у першу чергу, демонструє повагу до наших захисників, які сьогодні наближають перемогу України, – написав Разумков.

Олексій Гончаренко також опублікував допис з повним текстом поправки, у якому йдеться про те, що додаткова винагорода в розмірі 30 000 гривень виплачуватиметься незалежно від покладених завдань чи районів проходження служби.

Тим особам, які беруть безпосередньо перебувають в районах ведення бойових дій розмір цієї додаткової винагороди збільшується до 100 000 грн/міс.

Рада проголосувала за обмеження зарплат топ-посадовцям

Крім того, заробітна плата службових і посадових осіб бюджетних установ, зокрема і органів державної влади нараховуються у розмірі, що не перевищує десяти розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня 2023
року.

Повідомляється, що обмеження заробітної плати не застосовується при нарахуванні заробітної плати таким особам:

  • військовослужбовцям,

  • особам рядового і начальницького складу служби цивільногозахисту,

  • поліцейським,

  • особам рядового і начальницького складу територіальних (міжрегіональних) воєнізованих формувань Державної кримінально-виконавчої служби.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?