У Хмельницькій області повністю заборонили діяльність УПЦ МП
Категорія
Україна
Дата публікації

У Хмельницькій області повністю заборонили діяльність УПЦ МП

У Хмельницькій області повністю заборонили діяльність УПЦ МП
Джерело:  online.ua

4 квітня депутати Хмельницької обласної ради проголосували за заборону діяльності УПЦ МП на території області.

Джерело: Хмельницька облрада

УПЦ МП заборонили діяльність у Хмельницькій області

Зазначається, що депутати одноголосно прийняли рішення «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території Хмельницької області».

Ним вони заборонили діяльність Української Православної Церкви московського патріархату на території Хмельницької області.

Також вони запропонували президенту України Володимиру Зеленському визначити законопроєкт «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» як невідкладний. У цьому випадку Верховна Рада повинна розглянути його позачергово.

Також депутати звернулися до Кабміну щодо припинення договорів оренди з релігійними організаціями, які не виконують вимог законів України.

Напад священника УПЦ МП на військового у Хмельницькому

2 квітня у Хмельницькому храмі УПЦ МП на вулиці Володимирській, 113 священник і віряни побили військового.

Відомо, що військовим був Артур Ананьєв, який був добровольцем 19 стрілецького батальйону. У ході бойових дій отримав контузію та черепно-мозкову травму.

Поліція затримала військового за статтею «дрібне хуліганство», оскільки, за словами поліції, він розпочав конфлікт.

За фактом побиття військовослужбовця слідчі відкрили кримінальне провадження стосовно священника за ч.2 статті 296 Кримінального кодексу України — “Хуліганство”.

У той же день у Хмельницькому біля собору зібралися містяни і проголосували за перехід храму від УПЦ МП до ПЦУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?