Рада прийняла подання Зеленського про призначення нового Міністра оборони
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада прийняла подання Зеленського про призначення нового Міністра оборони

Рада прийняла подання Зеленського про призначення нового Міністра оборони
Джерело:  online.ua

До Верховної Ради надійшло подання Президента про призначення Міністром оборони Олексія Резнікова. Також своє подання про призначення кількох чиновників на посади у Кабінеті міністрів вніс прем'єр Денис Шмигаль. Ірина Верещук, яку поряд з Рєзніковим називали найбільш ймовірним кандидатом на посаду глави МО, стала Віце-прем'єром.

Джерело: Telegram-канал представника КМУ

Сьогодні, 3 листопада, Рада підтримала заяву про відставку міністра оборони Андрія Тарана. Варто додати, що сам він не був присутнім на засіданні. За рішення проголосував 341 народний обранець. Зважаючи на це, очільник оборонного комітету парламенту Олександр Завітневич озвучив рекомендацію комітету підтримати відставку Тарана.

Міністра доволі часто критикували чиновники Комітету з питань національної безпеки. Зі свого боку, він називав ці непорозуміння «проблемними моментами», які не були ключовими у взаєминах.

Інформація про те, що Андрій Таран подав заяву в апарат ВР надійшла від представника КМУ, Тараса Мельничука. Зазначимо, Таран був міністром оборони із 4 березня 2020 року.

Зважаючи на ситуацію, що склалась, на засіданні 1 листопада представники парламентської фракції «Слуга народу» підтримали рішення президента Зеленського. Йдеться про пропозицію висунути кандидатуру Олексія Резнікова на посаду глав Міноборони.

Заступниця голови комітету з питань нацбезпеки Мар’яна Безугла назвала цю відставку результатом цивільного демократичного нагляду та дій комітету.

 «У заяві про звільнення Андрій Таран написав: «будучи людиною військовою» – ні, (він – ред.) цивільний міністр оборони, відповідно до тих принципів і стандартів НАТО, до яких ми рухаємося», – зазначила вона.

Шмигаль вніс подання про призначення на посади членів Кабміну

Також сьогодні глава уряду Денис Шмигаль вніс до парламенту подання про призначення кандидатів на посади Першого віце-прем'єра та Віце-прем'єра:

  •  Свириденко Юлії Анатоліївни на посаду Першого віце-прем'єр-міністра України - Міністра економіки України;

  • Верещук Ірини Андріївни на посаду Віце-прем'єр-міністра України - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України;

  • Рябікіна Павла Борисовича на посаду Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України.

Варто зазначити, що Рада звільнила також міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського і віцепрем’єр-міністра та міністра економіки Олексія Любченка.

Читайте також:

  • Франція та Німеччина були проти залучення США до нормандського формату — Лавров.

  • Київ оцінив ймовірність проведення нормандської зустрічі глав МЗС.

  • У Путіна влаштували скандал генсеку НАТО через Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?