Рада ухвалила заборону на продаж майже всіх видів салютів та феєрверків
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ухвалила заборону на продаж майже всіх видів салютів та феєрверків

Рада ухвалила заборону на продаж майже всіх видів салютів та феєрверків
Джерело:  online.ua

11 квітня Рада ухвалила законопроєкт про заборону використання та продажу майже всіх видів феєрверків, салютів та петард.

Джерело: Ярослав Железняк

В Україні заборонили продаж феєрверків

Нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк повідомив, що Верховна Рада проголосувала за законопроєкт  7438.

"За" проголосували 290 нардепів.

Заборона не поширюється на використання піротехніки Збройними силами України, Національною поліцією та аварійно-рятувальними службами.

У пояснювальній записці закону вказано, що звукові та світлові ефекти від використання піротехніки наносять шкоду психологічному здоров’ю населення у воєнний час через їх подібність до звуків вибухів.

Актуальними будуть контроль та обмеження використання піротехнічних виробів і після закінчення війни, оскільки у переважної більшості людей протягом тривалого часу буде зберігатися посттравматичний стресовий розлад, що виник в результаті переживання обстрілів під час воєнних дій.

Також там зазначили, що піротехнічні засоби шкодять тваринам.

Стрес, панічна атака, зупинка серця і загибель – так можуть відреагувати тварини на звуки піротехнічних виробів. За спостереженнями волонтерів і ветеринарів, саме в період різдвяно-новорічних свят збільшується кількість домашніх тварин, які тікають і губляться внаслідок стресу, спричиненого активним використанням феєрверків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?