Рада запланувала позачергове "євроінтеграційне" засідання
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада запланувала позачергове "євроінтеграційне" засідання

Рада запланувала позачергове "євроінтеграційне" засідання
Джерело:  online.ua

Очільник Верховної Ради Руслан Стефанчук офіційно повідомив, що позачергове засідання з метою розгляду законопроєктів, важливих для європейської інтеграції нашої країни, може відбутися уже 21 жовтня.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Парламент планує провести позачергове "євроінтеграційне" засідання

"Позачергове засідання, наскільки я знаю, буде заплановано у четвер (21 жовтня – ред.) в другій половині дня", - наголосив Руслан Стефанчук під час спілкування із журналістами.

За словами спікера парламенту, на розгляд мають намір винести понад десять питань, які пов'язані з інтеграцією нашої країни до Євросоюзу.

"Це відповідь парламенту саміту Україна – ЄС, який минув дуже успішно: ми отримали угоду "відкрите небо", яку не могли отримати 30 років державності України... Було дуже багато запевнень поза кулуарних зустрічей, і навіть ті колеги з ЄС, які завжди замовчували про європейську перспективу України, вони про це вже відверто заговорили", – підкреслив очільник ВРУ.

Не можна не згадати про те, що нещодавно шеф європейської дипломатії Жозеп Боррель неочікувано для всіх заявив, що Україна дуже близька до вступу до Європейського союзу. За словами останнього, щоб прискорити цей процес, потрібні реформи. Європейський політик звернув увагу на те, що саме вони є найкращим інструментом.

Що відомо про вступ України в Євросоюз

Офіційний Брюссель узгодив план на 7 років, який передбачає фінансування країн-кандидаток на вступ. У переліку опинилися 8 держав, однак України там немає.

Колишня президентка Естонії Керсті Кальюлайд нещодавно попередила Київ, що нашу країну від вступу до ЄС відділяють багато років важкої праці.

Польський лідер Анджей Дуда підтримав вступ України до ЄС. За його словами, ЄС повинен продемонструвати, що організація – не клуб для обраних.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?