Рада звільнила одразу двох міністрів
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада звільнила одразу двох міністрів

Рада звільнила одразу двох міністрів
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді народні депутати у вівторок, 18 травня, провели почергові голосування з приводу звільнення двох міністрів: Владислава Криклія з Міністерства Інфраструктури, а також Ігоря Петрашка з Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Джерело: трансляція засідання

За відставку Криклія проголосували 284 народних депутатів, а проти виступив лише один з них. Посадовець очолював відомство з серпня 2019 року, коли оновлений парламент сформував перший склад уряду після президентських виборів.

Криклій сам на попередньому тижні подав до ради заяву про звільнення. Він визнав під час виступу в залі засідань парламенту, що мав особисту розмову з президентом Володимиром Зеленським з приводу його відставки.

Політик стверджує, що рішення було колективним, “адже усі дії в міністерстві робилися командно”, а також заперечив будь-який тиск на нього з цього приводу.

Наступним на звільнення став Петрашко, відповідне рішення підтримали 280 парламентарів.
На відповідні дії парламенту відреагував прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Верховна Рада схвалила заяви про звільнення Міністра розвитку економіки Ігоря Петрашка та Міністра інфраструктури Владислава Криклія. Вдячний Ігорю Ростиславовичу та Владиславу Артуровичу за продуктивну роботу в режимі 24/7. Бажаю успіхів у подальшій професійній діяльності”, - наголосив політик.

Також Шмигаль особисто виступив у Раді, оскільки подав документи на звільнення третього члена Кабміну - Максима Степанова з Міністерства охорони здоров’я.

Кадрові зміни у МОЗ

На рівні парламентської фракції “Слуга народу” було підтверджено, що наразі є один єдиний кандидат на заміну Степанову - його заступник , головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“На засіданні фракції не вистачило часу на виступ Ляшка. Я думаю, що ми зробимо окрему зустріч. Це не буде засідання фракції. Можливо, завтра зранку або в четвер Віктор зустрінеться з депутатами… Я допускаю, що (це) не останні (кадрові зміни)... Будемо дивитися, давайте з цими трьома справимося”, - цитують медіа заступника голови фракції Олександра Корнієнка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?