Радбез ООН проведе засідання через ракетний удар армії РФ по ТРЦ у Кременчуці
Категорія
Україна
Дата публікації

Радбез ООН проведе засідання через ракетний удар армії РФ по ТРЦ у Кременчуці

Радбез ООН проведе засідання через ракетний удар армії РФ по ТРЦ у Кременчуці
Джерело:  online.ua

Радбез ООН проведе засідання для обговорення наслідків ракетного удару кремлівської окупаційної армії по торгівельному центру у Кременчуці 27 червня, у наслідок чого загинули щонайменше 18 людей.

Джерело: Twitter-сторінка ООН

Радбез ООН обговорить ракетний удар армії РФ по ТРЦ у Кременчуці

Зокрема, представники Норвегії в ООН назвали завданий ракетний удар по ТРЦ, де перебували у той момент понад тисячу мирних громадян, жахливим.

Норвегія засуджує невибіркові та навмисні напади Росії на цивільне населення та цивільну інфраструктуру.

Засідання Радбезу розпочнеться о 15:00 за східноамериканським часом (о 22:00 за Києвом).

Президент США Джо Байден заявив, що Росія має понести відповідальність за ракетний удар по ТРЦ в Кременчуці. Він висловив підтримку Україні.

Він зазначив, що США разом з союзниками і партнерами будуть продовжувати притягати Росію до відповідальності за такі звірства і підтримувати оборону України.

Удар Росії по мирних жителях в торговому центрі жорстокий. Ми солідарні з українським народом, - зазначив очільник Білого дому.

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

Крім того, Байден зазначив, що G7 продовжать санкції проти Росії, зокрема, це стосується "військово-промислового комплексу Путіна".

Також він запевнив, що G7 не дозволить валютним резервам центрального банку РФ підтримувати "хвору економіку" і "позбавить Путіна ресурсів, необхідних для ведення війни".

Байден додав, що можна було б "закрити очі на варварську війну Путіна проти України", і ціни на газ не влетіли б вгору, але Америка "піднялася над цим моментом" і "з гордістю" підтримує Україну.

Своєю чергою президент Франції Еммануель Макрон в Twitter назвав удар по Кременчуку ганебним.

Бомбардування ТРЦ в Кременчуці Росією - абсолютний жах. Ми поділяємо біль сімей загиблих. І гнів на таку ганьбу, - наголосив французький лідер.

У своєму повідомленні Макрон зазначив "російський народ має бачити правду" і опублікував відео наслідків бомбардування ТРЦ.

Лідери країн G7 засудили ракетний удар по торговому центру в Кременчуці і заявили, що винні, в тому числі президент Росії Володимир Путін, повинні понести відповідальність.

Лідери G7 зазначили, що разом з Україною оплакують невинних жертв жорстокого і мерзенного нападу.

Невибіркові напади на нешкідливих мирних жителів є військовим злочином. Президент Росії Путін та інші винні будуть притягнуті до відповідальності. Ми не заспокоїмося, поки Росія не закінчить свою жорстоку і безглузду війну з Україною, - йдеться у спільній заяві лідерів країн Великої сімки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?