Радник Байдена підтвердив заморозку військової допомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Радник Байдена підтвердив заморозку військової допомоги Україні

Радник Байдена підтвердив заморозку військової допомоги Україні
Джерело:  online.ua

Офіційний Вашингтон дійсно заморозив військову допомогу Україні. Радник американського лідера Джо Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван пояснив це рішення тим, що загроза з боку Росії "вщухла".

Джерело: FoxNews

Салліван пояснив, що коли Росія почала стягувати свої війська до українського кордону в кінці березня, США виділили додаткові 100 млн доларів допомоги Україні. Але оскільки російські війська відступили, ці гроші вирішили залишить на випадок агресивних дій Росії проти України в майбутньому.

"Додаткові 100 млн доларів були непередбачуваним пакетом на випадок подальшого вторгнення Росії в Україну. Це гроші, які виділялися зверху обіцяних 275 мільйонів доларів", - підкреслив Салліван.

Радник Байдена запевнив, що Україна отримає обіцяні 275 млн доларів військової допомоги в цьому році.

"Джо Байден зберіг свою прихильність суверенітету і територіальній цілісності України, відправивши їм допомогу для безпеки в повному затвердженому розмірі. Чутки про те, що ми затримали будь-яку допомогу в області безпеки для України, - просто дурниця", - пояснив ситуацію Салліван.

США заморозили військову допомогу Україні

Кілька днів тому американські ЗМІ повідомили, що США призупинили пакет військової допомоги Україні на 100 млн доларів, в який входить летальна зброя. Прессекретарка американського лідера Джен Псакі спростувала цю інформацію.

"Ідея про те, що ми притримали оборонну допомогу Україні - це нонсенс. Тільки минулого тижня, якраз під час підготовки до саміту США-Росія, ми надали Україні 150-мільйонний пакет допомоги, що включав підтримку в сфері безпеки, в тому числі летальне озброєння", - нагадала Псакі.

Військова допомога США - яка зброю отримає Україна

1 березня 2021 року США надіслали першу частину допомоги в розмірі 125 млн доларів, в рамках якої Україна отримала патрульні катери Mark VI, протиартилерійські радари, тактичне обладнання, а також обладнання для надання медичної допомоги військовослужбовцям та бойової евакуації.

Кілька днів тому Міноборони США затвердило другу частину військової допомоги Україні на 150 млн доларів. У пакет увійшли:

  • протиартилерійською радари,

  • системи для боротьби з БПЛА,

  • обладнання для безпечної комунікації,

  • обладнання радіоелектронної боротьби,

  • військово-медичне евакуаційне обладнання,

  • навчання та обладнання для підвищення оперативної безпеки і здатності баз Військово-повітряних сил.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?