Ракета Маска вріжеться в Місяць
Категорія
Технології
Дата публікації

Ракета Маска вріжеться в Місяць

Ракета Маска вріжеться в Місяць
Джерело:  online.ua

У 2015 році ракета-носій від компанії SpaceX Falcon 9 вивела на орбіту апарат Deep Space Climate Observatory або DSCOVR, який повинен був вести спостереження за Землею та Сонцем. Однак після цього другий ступінь ракети залишився літати у космосі по хаотичній орбіті.

Джерело:  The Guardian

Чому ракета 7 років літала у космосі

Метеоролог Ерік Бергер, повідомив, що в ракети не було достатньої кількості палива, щоб повернутись на Землю, та її потужності також не вистачало, щоб подолати гравітацію системи Земля-Місяць. Тому вона на протязі 7 років літала у космосі по хаотичній орбіті.

За словами експертів, наразі ракета представляє собою 4 тонни космічного сміття і прямує до Місяця зі швидкістю 2,58 км/с. Невдовзі ракета має зіткнутись із супутником Землі.

Спеціаліст зі створення програмного забезпечення для відсліджування навколоземних об'єктів Білл Грей допускає, що ракета може впасти на зворотній стороні Місяця в районі екватора 4 березня 2022 року.

Уперше космічний сміття впаде на Місяць, принаймні мені не відомі інші приклади такої ненавмисної події. Потрібно спостерігати за її польотом, і ми зможемо дізнатися точний час і місце падіння, - підкреслив Грей.

Однак спрогнозувати місце падіння ракети поки що неможливо, адже траекторія її польоту може змінитись у будь-який момент.

Враховуючи, що зіткнення ракети відбудеться на звороті Місяця, із Землі цю подію ніхто не побачить.

Фото - Flickr.com

За словами Джонатана Макдавелла, астрофізика з Гарвардського університету, зіткнення справді відбудеться 4 березня, але в цій події немає нічого цікавого.

А от на думку Еріка Бергера, у результаті зіткнення на поверхню Місяця може викинути велику кількість цікавого матеріалу, що дозволить науковцям отримані нові дані про внутрішній пристрій супутника.

SpaceX запустив на орбіту український супутник

Конструкторське бюро "Південне" та нідерландська компанія ISILAUNCH інтегрували український супутник з ракетоносієм Falcon 9.

20 грудня 2021 року на космодромі на мисі Канаверал ДП «КБ «Південне» та нідерландська компанія ISILAUNCH підписали Протокол завершення інтеграції КА «Січ-2-1» з ракетою-носієм Falcon 9 американської компанії SpaceX.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?