Всесвіт може зіштовхнути нас у чорну діру — прогноз вчених
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Всесвіт може зіштовхнути нас у чорну діру — прогноз вчених

Всесвіт може зіштовхнути нас у чорну діру — прогноз вчених
Джерело:  online.ua

Нещодавно вчені дійшли висновку, що в недалекому майбутньому Всесвіт може почати стискатися і людство цього навіть не помітить. За їхніми слова, цей сценарій дає можливість уникнути теплової смарті, проте з'являються інші проблеми.

Джерело: Naked Science

Що потрібно знати про теплову смерть Всесвіту

Наразі існують дві ключові проблеми Всесвіту. Перша, це темна матерія – вона складає 85% маси і є своєрідним "клеєм", який скріплює матерію галактик.

Друга, це темна енергія – вона становить основну частину енергії Всесвіту і є силою, яка сприяє його розширенню.

Як стверджують науковці, існування темної енергії вказує на те, що наш Всесвіт безкінечно розширюється і рано чи пізно досягне теплової смерті.

Що важливо розуміти, теплова смерть – це піковий момент розширення Всесвіту, при якому все охолоне до несумісних зі складним життям температур, а щільність матерії стане настільки нікчемною, що не дозволить існувати будь чому.

Кінець світу може стати падінням в гігантську чорну діру

Окрім того, вчені припускають наявність десь у Всесвіті величезної чорної діри, яка значно перевищує розміри усіх раніше відомих чорних дір. Вона може бути настільки величезною, що врешті поглине весь Всесвіт, включно з нашою планетою.

"Треба розуміти, що мова не йде про якусь катастрофу. Падіння у чорну діру загрожує спагетіфікацією і смертю, тільки якщо діра маленька – зоряної мас. Потрапляння в надмасивну чорну діру не грозить нам спагетіфікацією. Адже вона така велика, що різниця дії припливних сил на вашу голову й ноги буде незначною – і "перетворювати в спагетті" падаючу в неї людину вона не буде.Швидше за все, попадання в такий об'єкт для більшості з нас пройде не тільки безболісно, а й непомітно", - йдеться в повідомленні.

Вчені звертають увагу на те, що про це падіння згодом зможуть дізнатися лише астрономи, однак мине дуже-дуже багато років - можливо, навіть мільярди.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?