Резніков і Залужний пропонують відкласти розгляд законопроєкту про виплати 30 тисяч військовим
Категорія
Україна
Дата публікації

Резніков і Залужний пропонують відкласти розгляд законопроєкту про виплати 30 тисяч військовим

Резніков і Залужний пропонують відкласти розгляд законопроєкту про виплати 30 тисяч військовим
Джерело:  online.ua

Низка представників оборонних структур України просять Верховну Раду відкласти розгляд законопроєкту про повернення виплат 30 тис грн військовим.

Джерело: Давид Арахамія

У Ради просять відкласти розгляд доплат військовим

У листі зазначено, що законопроєкт про повернення виплат не вирішує питань, які пов’язані з грошовою винагородою строковиків і курсантів. Окрім цього, у законопроєкті не вказані джерела фінансування виплат.

Військові зазначили, що:

  • її текст не враховує особливостей проходження служби в різних регіонах і виконання завдань різного ступеня складності;

  • система оплати праці має бути справедливою і забезпеченою бюджетним фінансуванням, а не просто існувати на папері;

  • популізм у цьому питанні може мати вкрай негативні наслідки й викликати розчарування.

Очільники оборонних структур пропонують створити робочу групу з представників Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Генштабу ЗСУ та до кінця травня створити законопроєкт, який би врегулював всі питання щодо виплат військовим.

Лист підписали міністр оборони Олексій Резніков, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний, начальник Генерального Штабу ЗСУ Сергій Шаптала, голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, командувач Нацгвардії Юрій Лебідь, голова СБУ Василь Малюк.

Повернення виплат 30 тис військовим

10 квітня Верховна Рада проголосувала за поправку в законопроєкт № 8312, яка передбачає повернення доплат усім військовим, рятувальникам та поліцейським у вигляді 30 тис грн до кінця воєнного стану.

У поправці не було вказано, які джерела цих доплат.

Нагадаємо, що у лютому змінився порядок виплат військовим. Ті військові, що перебувають у зоні бойових дій, отримують по 100 тис грн, 30 тис отримують ті, хто служить у підрозділі Сил оборони або в резерві головнокомандувача Збройних сил, не перебував у зоні бойових дій, але має бойові завдання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?