Резонансний вирок українському генералу: Муженко виступив із заявою
Категорія
Події
Дата публікації

Резонансний вирок українському генералу: Муженко виступив із заявою

Резонансний вирок українському генералу: Муженко виступив із заявою
Джерело:  online.ua

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко виступив з резонансною заявою щодо вироку генералу Віктору Назарову, якого напередодні визнали винним у справі збитий бойовиками літака ІЛ-76 з десантниками на борту влітку 2014 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook міністра.
Читайте також: Муженко розповів, як політики ускладнили вихід військ з Дебальцевого
Примітно, що у своїй промові Муженко не яке згадується імені генерала, проте очевидно, що мова йде саме про вчорашньому рішенні суду міста Павлограда Дніпропетровської області, яке присудило Назарова до 7 років ув'язнення.
"В Україні, яка третій рік поспіль воює, створений небезпечний прецедент, який може мати фатальні наслідки для держави. Браво. Агресор аплодує...", - написав Муженко.
"Перед командирами всіх ланок військового управління постало питання: треба захищати свою країну, судова система якої зараз створена так, що всі твої рішення і дії будуть трактуватися як злочин? Сподіваюсь, що рішення будуть правосудними", - додав він.
Муженко заявив, що кожен військовослужбовець має право робити вибір - захищати країну чи ні, нести відповідальності або уникати її.
"Побратими. Мої командири і солдати. У кожного з вас є ВИБІР. Гідно захищати Україну. Так, як ми це робимо щодня. Приймати рішення і діяти. Нести відповідальність за них, або уникати цього. У кожного генерала, офіцера і солдата є вибір. Захищати Український народ, чи ні? Майте мужність визначитися самому собі – чесно служити своїй Батьківщині й надалі? Чи завжди мати сумнів у тому, що твоя країна гарантує твою захист? Без сумніву – так. Захищати. Крім нас це ніхто не зробить. Ми єдині, і що ми вірні нашому народу", - заявив головнокомандувач.



Як повідомляв ONLINE.UA, генерала Назарова, який у момент трагедії був начальником оперативного штабу АТО, визнали винним у недбалому ставленні до службі, досконалої в бойовій обстановці, що спричинила тяжкі наслідки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?