РФ кинула під Мар'їнку нові "штурмові підрозділи" замість десантників — Дмитрашківський
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ кинула під Мар'їнку нові "штурмові підрозділи" замість десантників — Дмитрашківський

РФ кинула під Мар'їнку нові "штурмові підрозділи" замість десантників — Дмитрашківський
Джерело:  online.ua

Під Мар’їнку на Донеччині російське військове керівництво направило так звані "штурмові підрозділи Z"' на заміну десантникам.

Джерело: Олексій Дмитрашківський в ефірі телемарафону

РФ створила нові загони для штурму 

За словами керівника об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексія Дмитрашківського, командування РФ відправило для боїв під Мар’їнку на Донеччині так звані "штурмові підрозділи Z"'.

Ці підрозділи замінили десантників, яких відправили на відновлення.

На сьогодні почали за принципом ПВК "Вагнера" набирати до штурмових підрозділів просто людей з кримінальним минулим. Існує окремий статут для цих підрозділів, який чітко визначає, що поранених з поля бою не евакуюють. Чому? Для того, щоб не відволікати від штурмових дій особовий склад, який не пошкоджений, - сказав Дмитрашківський.

Він зазначив, що, відповідно до російських документів, які отримали Сили оборони, російське командування виділяє на підготовку таких підрозділів до 2 тижнів.

До нас потрапили деякі документи, а саме: "Положення про штурмові роти Z" 8-ї загальної військової армії РФ. Там чітко зазначено, що на підготовку даних підрозділів виділяється всього 10-15 днів, - сказав він.

Дмитрашківський зауважив, що цього часу недостатньо для підготовки злагодженого колективу.

Але в Росії зрозуміло, що навіть не ведуть облік людей, які загинули у цих підрозділах, - додав він.

Причина конфлікту між Пригожиним і Шойгу

Раніше стало відомо, що "штурмові підрозділи Z" стали причиною конфлікту між Пригожиним і Шойгу.

Тепер і зрозумілий конфлікт між Пригожиним і Шойгу, тому що останній фактично відняв можливість поповнювати ряди "вагнерівців" в'язнями. Натомість тепер Збройні сили РФ формуються цими людьми з кримінальним минулим, - розповідам раніше Дмитрашківський.

Людей з таких загонів вже взяли в полон, де вони розповідають, що мають погане забезпечення і стару зброю.

Натомість вони розповідали, що дуже багато з цих підрозділів не дуже хочуть йти воювати. Саме тому зараз серед цих "вояків" ведеться робота, щоб вони йшли штурмувати позиції ЗСУ.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?