РФ може оголосити "референдуми" на окупованих територіях уже цього тижня – США
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ може оголосити "референдуми" на окупованих територіях уже цього тижня – США

РФ може оголосити "референдуми" на окупованих територіях уже цього тижня – США
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися американській розвідці, команда російського диктатора Володимира Путіна до кінця поточного тижня може оголосити про проведення "референдумів" на окупованих територіях України. З таким попередженням виступив координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

Джерело:  AFPCNN

РФ незабаром хоче оголосити "референдуми" на окупованих територіях

Російське керівництво дало вказівку офіційним особам почати підготовку до проведення фіктивних референдумів. Ми насправді можемо побачити оголошення Росією першого або перших референдумів до кінця цього тижня, – заявив представник Білого дому.

За словами Джона Кірбі, регіонами, де можуть відбутися так звані референдуми, є частини Херсонської та Запорізької областей на півдні, а також частково окуповані Донецька та Луганська області на сході України.

Сполучені Штати та міжнародне співтовариство дуже чітко заявили, що будь-які спроби контролювати суверенну територію України не будуть вважатися легітимними, – вкотре наголосив американський чиновник.

Джон Кірбі також озвучив прогноз, що країна-агресорка традиційно буде маніпулювати результатами "голосування" й цинічно брехатиме, що український народ хоче приєднатися до Росії.

Буде критично важливо закликати та протистояти цій дезінформації в режимі реального часу, – підкреслив представник Білого дому.

Окрім того, він повідомив, що команда Путіна стурбована низькою явкою на майбутніх "референдумах".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?