РФ намагається вивести з ладу залізниці в Європі — FT
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ намагається вивести з ладу залізниці в Європі — FT

Залізниця
Джерело:  Financial Times

Росія здійснила «тисячі» спроб втрутитися в роботу європейських залізничних мереж, щоб дестабілізувати ЄС і саботувати критичну інфраструктуру.

Кібератаки на чеську залізницю

Про це виданню Financial Times розповів міністр транспорту Чехії Мартін Купка.

За його словами, Москву підозрюють у «тисячах спроб послабити наші системи» після повномасштабного вторгнення РФ в Україну в лютому 2022 року.

Купка розповів, що хакерські атаки спрямовані на системи сигналізації та мережі чеського національного залізничного оператора České dráhy.

Попередні атаки призвели до виходу з ладу систем продажу квитків. Це викликало занепокоєння у тому, що успішні атаки можуть призвести до серйозних аварій.

Це, безумовно, складний момент. . [але] я справді дуже задоволений, тому що ми можемо захистити всі системи перед атаками.

Мартін Купка

Мартін Купка

міністр транспорту Чехії

У České dráhy заявили, що «спостерігали збільшення кількості кібератак на нашу цифрову інфраструктуру» і «постійно зміцнюють» свою кібербезпеку.

Кібератаки на транспорт у Європі

Financial Times пише, що у березні 2023 року агентство ЄС з кібербезпеки опублікувало свій перший звіт про загрози для транспорту.

У ньому зазначено, що «атаки на залізничні компанії почастішали, насамперед через вторгнення Росії в Україну».

У звіті відзначено великі кібератаки «проросійських хакерських груп» на залізничні компанії в Латвії, Литві, Румунії та Естонії.

Чеське агентство з кібербезпеки NUKIB також попереджало про зростання кількості кібератак в останні роки.

Однією з помітних тенденцій минулого року стало зростання інтересу зловмисників до енергетичного та транспортного секторів, — йдеться в звіті, опублікованому в липні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?