РФ направила ракетний катер "рятувати" українське судно в Чорному морі
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ направила ракетний катер "рятувати" українське судно в Чорному морі

РФ направила ракетний катер "рятувати" українське судно в Чорному морі
Джерело:  online.ua

Вранці 3 липня російська влада почала стверджувати, що направила ракетний катер Чорноморського флоту до українського рибальського судна, яке зазнає лиха в Чорному морі.

Джерело: "Інтерфакс" із посиланням на Національний центр управління обороною РФ, "ТАСС"  із посиланням на пресслужбу Росморрічфлоту

У РФ заявили, що вирішили врятувати українське судно в Чорному морі

"Ракетний катер "Ивановец" Чорноморського флоту, що виконує завдання в акваторії Чорного моря, спрямований в район знаходження українського риболовецького судна "ОД-2592", що зазнає лиха (екіпаж 4 людини, порт приписки Очаків), екіпаж якого в 01.27 3 липня 2021 р. запросив допомогу", - йдеться в повідомленні.

За словами представників російської влади, раніше екіпаж "Ивановца" на міжнародному каналі зв'язку прийняв сигнал лиха риболовецького судна "ОД-2592", капітан якого завив про те, що у судна відмовив двигун, воно знеструмлене, перебуває в дрейфі і просив допомоги про інформування офіційного Києва про аварію.

"Про аварійну ситуацію з цивільним судном повідомлено в Національний центр управління обороною Російської Федерації, який поінформував українську владу про отримання сигналу лиха від судна "ОД-2592"", - стверджують представники РФ.

Окрім того, у центрі управління обороною Росії наголосили, що в районі судна, що зазнає лиха, в готовності до надання допомоги перебувають ракетний катер "Ивановец" Чорноморського флоту і прикордонний корабель "Безупречный" ПС ФСБ Росії.

Трохи згодом пресслужба Росморрічфлоту заявила, що життю екіпажу українського риболовецького судна, яке зазнало аварії в Чорному морі, нічого не загрожує, оскільки до нього уже вирушив буксир з Одеси.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?