У Зеленського оцінили, чи наважиться Путін на війну з НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського оцінили, чи наважиться Путін на війну з НАТО

У Зеленського оцінили, чи наважиться Путін на війну з НАТО
Джерело:  online.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що українська влада не чекає раптового спалаху серйозного насильства з боку РФ в Чорному морі, попри інцидент з британським есмінцем.

Джерело: інтерв'ю  Newsweek

Кулеба вважає, що Путін не наважиться на війну проти НАТО в Чорному морі

"Я дійсно вірю, що Росія готова до ескалації деякої локальної напруженості в Чорноморському регіоні, але я не вважаю їх самовбивчими. Вони можуть вщипнути та спровокувати деінде. Але Росія не піде на ризик повномасштабної конфронтації з НАТО, чітко розуміючи, що у неї немає шансів на успіх", - наголосив український дипломат.

Окрім того, Дмитро Кулеба закликав членів Альянсу не дозволяти Володимиру Путіну розширювати свій вплив в Чорному морі на тлі останньої напруженості.

"У наших розмовах з НАТО ми дуже відверті в цьому питанні: якщо все піде так, як є, існує ризик того, що Росія може значно посилити свій контроль над Чорним морем і ще більше розширити свій вплив в регіоні. Що означає підвищені загрози безпеки та стабільності України і її союзників по НАТО. Турбують також спроби Москви порушити торгові шляхи і обмежити свободу судноплавства", - підкреслив український міністр.

Дмитро Кулеба не приховує від українців той факт, що наразі в РФ дійсно стратегічно вигідне положення в тимчасово окупованому Криму. У зв'язку з цим Альянс повинен посилювати позиції в регіоні.

"Тому для нас дуже важливо, щоб Чорне море не повторило долю регіону Азовського моря... Нам необхідно посилити співпрацю між українським флотом і флотом союзників по НАТО в Чорному морі. Я впевнений, що ніщо не може перешкодити навчанням Sea Breeze. Зараз Росія намагається грати мускулами, показуючи, що незалежно від того, скільки тренуються інші, тільки вони готові діяти в регіоні", - підсумував глава МЗС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?