РФ не може проводити атаки на кількох напрямках в Україні — розвідка Естонії
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ не може проводити атаки на кількох напрямках в Україні — розвідка Естонії

війна
Джерело:  ERR

Російські окупанти нездатні здійснити масштабні атаки на кількох напрямках в Україні, зокрема через брак сили. Натомість є дані про концентрацію підрозділів загарбників на Луганському напрямку.

РФ не може провести масштабні атаки на кількох напрямках

Бойові дії ведуться на Луганському напрямку, і там кілька російських ударних підрозділів зазнали великих втрат внаслідок дезертирства підрозділів, — розповів він.

Ківіселг висловився про дані української сторони про те, що на цьому напрямку можна очікувати велику хвилю атак, попередньо не раніше кінця січня-початку лютого після промерзання ґрунту.

Разом з тим концентрація сил в одному місці означає, що такої атакувальної активності не можна очікувати на інших напрямках, тому що для цього просто не вистачає сил, — зазначив представник естонської розвідки.

Ситуація під Мар'їнкою

Також Ківіселг висловив думку, що війска РФ змогли досягти певних успіхів, зокрема в районі Мар'їнки Донецької області, де замість прямого штурму позицій українських захисників атакували з флангів.

Це вимагає, щоб підрозділи були добре навчені та керовані, на щастя, таких підрозділів у Росії небагато, це один із небагатьох випадків, — сказав він.

За словами полковника, водночас при прямих атаках російські інтервенти зазнали великих втрат.

Бої в районі Авдіївки

На Донецькому напрямку війська РФ намагаються перекрити шляхи постачання бійців ЗСУ в Авдіївці, каже Ківіселг.

У цьому районі росіяни намагалися завдати ударів по бронетехніці, але безуспішно, додав він.

Ситуація на півдні

Російські окупанти проводять атаки в Херсонській області, але активність обстрілів знизилася. За словами представника розвідки Естонії, це пов'язано з тим, що російська морська піхота і ВДВ, які там в основному воюють, не хоче йти в лобову атаку.

На лівому березі Дніпра Сили оборони досі утримують плацдарми, хоча російські загарбники продовжують їх атакувати. Як розповів Ківіселг, внаслідок замерзання річки Дніпро "і в українців, і в росіян є проблеми з постачанням там військ".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?