Війна докорінно змінилася. РНБО звернулася до світу з новим попередженням
Категорія
Україна
Дата публікації

Війна докорінно змінилася. РНБО звернулася до світу з новим попередженням

Олексій Данілов
Джерело:  24 канал

Нещодавно німецьке видання Bild опублікувало статтю про те, що НАТО уже почав готуватися до війни з Росією. Секретар РНБО Олексій Данілов вирішив прокоментувати ці дані.

У НАТО можуть вважати війну з РФ реальним сценарієм

За словами Олексія Данілова, доволі болючим питанням залишається гальмування допомоги з боку США.

Він також озвучив припущення, що це може бути пов'язано з тим, що НАТО дійсно почало готуватися до можливого вторгнення Росії на свої території.

Війна докорінно змінилася. Війна 2022 року та 2023-го зовсім інша, ніж та, що буде у 2024 році. Це зовсім інше технологічні завдання. Країнам, у яких сьогодні на складах зберігається те чи інше озброєння, важливо мати на увазі, що в сучасних умовах воно дуже швидко може перетворитися на металобрухт, — пояснив секретар РНБО.

На його переконання, наш народ може розраховувати на подальшу підтримку партнерів, зокрема й сучасною зброєю.

Тому українцям не варто панікувати через невтішні погрози деяких західних “експертів”.

Проте якщо деякі країни й надалі будуть спостерігати за тим, що відбувається, тоді у світі може статися будь-що. Проте я не вірю в такий розвиток подій. Ми точно здобудемо перемогу над агресором. Буде важко, складно, але ми точно будемо переможцями в цій війні, — впевнений Данілов.

Що Bild писало про підготовку НАТО до війни з РФ

Як стверджують німецькі журналісти, їм вдалося отримати доступ до секретного документа Бундесверу — навчального сценарію.

У ньому нібито детально описаний сценарій можливого військового конфлікту між Росією та Альянсом.

ЗМІ вказує на те, що ця він може тривати місяцями, а апогеєм стане перекидання сотень тисяч солдатів НАТО ближче до кордонів РФ і неминучий початок війни влітку 2025 року.

У той момент, коли США можуть залишитися без лідера протягом кількох тижнів після виборів, Росія за підтримки Білорусі повторює на території НАТО вторгнення 2014 року в Україну. У травні 2025 року НАТО ухвалює рішення про заходи стримування, у "день Х" НАТО перекидає на східний фланг 300 000 військових, зокрема 30 000 солдатів Бундесверу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?