РФ підігнала ракетні комплекси "Іскандери" до кордону України
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ підігнала ракетні комплекси "Іскандери" до кордону України

РФ підігнала ракетні комплекси "Іскандери" до кордону України
Джерело:  online.ua

13 квітня Міністерство оборони Росії офіційно заяивло, що розрахунки оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер" привезли до Воронежа, нібито для підготовки до параду Перемоги. Варто звернути увагу на те, що наразі вони знаходяться менше ніж 300 кілометрів від кордону України.

Джерелосайт  Міноборони РФ

Що наразі відомо про плани Росії

Згідно з останніми даними, чотири комплекси доставили з Курська залізничним транспортом в "місто військової слави Воронеж" для "підготовки до параду в ознаменування 76-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні".

Що важливо розуміти, "Іскандери" призначені для знищення ракетних комплексів, реактивних систем залпового вогню, далекобійної артилерії, систем протиракетної і протиповітряної оборони за допомогою балістичних і крилатих ракет.

Не можна також не згадати про те, що очільник Міністерства оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що РФ вживає заходів у відповідь на загрозливу військову діяльність членів НАТО. Окрім того, він похизувався, що армія Росії продемонструвала готовність забезпечити безпеку країни.

"Реагуючи на загрозливу для Росії військову діяльність альянсу, ми вжили відповідних заходів. У рамках контрольних заходів і занять за зимовий період навчання проведена раптова перевірка бойової готовності військ Західного і Південного військових округів", — заявив Сергій Шойгу.

До слова, нещодавно також стало відомо, що на початку квітня РФ завезла на окуповані території сходу України близько 250 своїх військовослужбовців і понад 2 тисячі тонн пального, також РФ посилює контроль за військовим майном в ОРДЛО.

Коротко про загострення ситуації на Донбасі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?